用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校際音樂節節奏樂比賽證書
go

校際音樂節節奏樂比賽證書

請問比賽係小學自己報名而獲得第二名,會唔會每位(共三十幾人)學生會各有一張證書, 還是只有一張獎旗?

Ivy18018 發表於 18-1-2 18:02
請問比賽係小學自己報名而獲得第二名,會唔會每位(共三十幾人)學生會各有一張證書, 還是只有一張獎旗?
...

只會有一支旗和一張分紙存放係學校,不會每位參加者一份
個別小學因爲你參加了而加積點

團體比賽得獎,學校可能會在個別學生成績表上寫

mntabo 發表於 18-1-2 21:53
只會有一支旗和一張分紙存放係學校,不會每位參加者一份
個別小學因爲你參加了而加積點
...

明白了,謝!

LeeCC 發表於 18-1-2 22:39

成績表上從没有寫上參加任何團體比賽得獎成績或優點,學校亦没有直接通知家長得獎成績,只有學生自己知。請問有甚麼方法去證明學生曾經參加,thanks.

學校網頁有無列出獎項和參加同學的名單?

LeeCC 發表於 18-1-2 22:39
拿, 你話係咪唔合理呢!小朋友參加咗團體賽有奬, 起碼都响成績表度寫下丫, 乜都無, 你話點證明佢攞過奬?! 連個比賽全名都未必寫得清!小朋友真係好努力咁練習過至有奬丫嘛, 真是的!

學校咁衰唔落成績表?  我哋有優點落成績表。咁你唯有要求負責出返封信證明

LeeCC 發表於 18-1-3 08:43
學校網頁有無列出獎項和參加同學的名單?

找過了没有

little_yolky 發表於 18-1-3 09:29
拿, 你話係咪唔合理呢!小朋友參加咗團體賽有奬, 起碼都响成績表度寫下丫, 乜都無, 你話點證明佢攞過奬?!  ...

咪系囉,有獎都唔表揚下,第日揾鬼同佢參加團體賽

Ivy18018 發表於 18-1-3 10:43
找過了没有
我哋網頁沒有, 直頭連得奬都無講。唔係有媽咪upload咗張分紙, 我直頭以為阿女講大話。

王家爸爸    發表於 18-1-3 23:35

little_yolky 發表於 18-1-3 11:04
我哋網頁沒有, 直頭連得奬都無講。唔係有媽咪upload咗張分紙, 我直頭以為阿女講大話。 ...
same here不過會在學校官方 Facebook 貼幾張相

我地有份參加的同學的成績表有寫,另外,網頁會列出同學名單

LeeCC 發表於 18-1-3 11:42
我地有份參加的同學的成績表有寫,另外,網頁會列出同學名單
咁先係丫嘛, 同學仔努力咗成年, 表揚下都要丫。

阿仔間學校有寫落成績表喎, 鋼琴比賽70幾分咋, 都有優點一個

ar_mak 發表於 18-1-3 20:00
老師:聽講有D家長唔係幾滿意我地個做法。
校長:咁你聽日每個同學派封利是,入面寫住’無言感激’啦。
...
升中無嘢填起上嚟, 團體奬都要寫丫嘛, 好過吉晒丫, 學校唔寫又唔講, 家長點填呢?

nieualma 發表於 18-1-4 16:14
阿仔間學校有寫落成績表喎, 鋼琴比賽70幾分咋, 都有優點一個
你哋就好啦。