用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求意見 , christ college, west buckland school, queen ...
go

求意見 , christ college, west buckland school, queen margaret's ?

有冇家長可以分享下, 2018 y10

喧嘩 發表於 17-12-31 23:29
有冇家長可以分享下, 2018 y10

考慮當中,你交了留位費未。

sze_mark 發表於 18-1-14 21:54
考慮當中,你交了留位費未。

會錯意(emoji)

sze_mark 發表於 18-1-15 09:57
會錯意(emoji)

我仔係West Buckland收左,想睇下有冇人分享一下

sze_mark 發表於 18-1-15 09:58
我仔係West Buckland收左,想睇下有冇人分享一下

你仔仔y10? 我地遞左form, 試都未知有冇得考, 心急等待中, 你仲有邊間有offer? by the way, 你女曾經係我女小學嘅師妹

係阿仔仔9月Y10,得WEST BUCKLAND收左,其他都冇消息有得考,我都好心急。小師妹,你指HY??

sze_mark 發表於 18-1-16 11:05
係阿仔仔9月Y10,得WEST BUCKLAND收左,其他都冇消息有得考,我都好心急。小師妹,你指HY?? ...

krs呀。 得一間有得考? 我米凍過水, 我地交左表一星期, 一間都未有回覆, 好驚驚

喧嘩 發表於 18-1-16 13:14
krs呀。 得一間有得考? 我米凍過水, 我地交左表一星期, 一間都未有回覆, 好驚驚
...

交表即係交咗報名費? 我無報呢幾間,但我經驗係agent 先交我仔成績俾學校,學校初步ok 就交報名費、填表,然後就安排考入學試。英國放完假無耐,聖誕前出嘅offer 有d 仲俾學生hold 緊,可能學校仲未知有幾多位。你approach agent, 揾多幾間啦。

喧嘩 發表於 18-1-16 13:14
...

krs你又知既,吾通我地識既 ,不過我女讀左一年就轉左校啦
christ college 我12月頭已通知agent,到衣家都未有消息,west buckland就好快,加油...

sze_mark 發表於 18-1-16 15:28
christ college 我12月頭已通 ...

啱啱收到agent 通知, West Buckland (Need 400 words of hand written personal statement)同埋另外兩間可以俾錢考試,  Downside school, Malvern st James 不過呢兩間都唔想, 我再等多幾日其他再冇回覆先算
想問下你buckland除左寫篇嘢, 跟住仲有冇考試, interview等?

SIYip 發表於 18-1-16 13:32
交表即係交咗報名費? 我無報呢幾間,但我經驗係agent 先交我仔成績俾學校,學校初步ok 就交報名費、填表, ...

有呀, 都遞左10間8間, 暫時覆左3間炸

喧嘩 發表於 18-1-16 15:48
啱啱收到agent 通知, West Buckland (Need 400 words of hand written personal statement)同埋另外兩間可 ...

重要考數,如果有意收你就再通知Skype interview

回覆樓主

我仔11月尾考West Buckland時剛巧有學校收生代表嚟咗HK, 比咗份成績表佢,form都未填就interview 咗先,然後補考份maths test, 幾日後就有offer。唔駛寫嘢,佢仲自動extend deadline 2次。我都中意這校,因離機場太遠所以不㨂這校了。

題外話,咁轎我仔也是KRS的

fooky-hk 發表於 18-1-16 20:58
我仔11月尾考West Buckland時剛巧有學校收生代表嚟咗HK, 比咗份成績表佢,form都未填就interview 咗先,然 ...

乜咁啱呀
你囝幾大? 可能識我女喎
最後揀左邊間?

喧嘩 發表於 18-1-16 21:00
乜咁啱呀
你囝幾大? 可能識我女喎
最後揀左邊間?

我仔應該細你個女一屆,佢今年中二。
最後揀了Bootham。

你報咁多間,有個見意比你,考試先考最心儀的,因為考太多,佢哋越做越無心機,最後求其做。

fooky-hk 發表於 18-1-16 21:12
我仔應該細你個女一屆,佢今年中二。
最後揀了Bootham。

知道, 唔該晒

sze_mark 發表於 18-1-16 15:28
christ college 我12月頭已通 ...

想問下你christ college 係考完試冇回覆定係睇完成績表冇覆? 宜家有7間回覆叫我地考試, 頭都大埋

喧嘩 發表於 18-1-17 20:13
想問下你christ college 係考完試冇回覆定係睇完成績表冇覆? 宜家有7間回覆叫我地考試, 頭都大埋
...

嘩,你邊間agent咁快手既,介紹比我
我經aa,成2個月,冇間有得考,christ college就係其一

sze_mark 發表於 18-1-17 23:02
嘩,你邊間agent咁快手既,介紹比我
我經aa,成2個月,冇間有得考,christ college就係其一
...

我搵左4間agent, 呢間係英倫, 我覺得睇人嘅, 佢暫時好好, 跟得好貼, 仲緊張過我, 我女上年成績勁差, 佢叫我用其他嘢搭夠, 本來諗住冇乜學校睬我, 點知差唔多間間覆, 仲要間間都唔差, 有得interview起碼有個希望, 宜家就要揀黎in

回覆 喧嘩 的帖子

吾該晒,我搵左3間,英倫都係其一,但係冇得考,我再追下個AGENT先