用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 bhs vs rc
樓主: ddbb0099
go

bhs vs rc

Thelittleteddy 發表於 18-2-27 17:04
請問你知唔知 RC 有冇校車去大角咀?定係要自己找保母車?thanks

You can check the school bus route info on rc website

抺茶雪糕 發表於 18-2-27 17:15
You can check the school bus route info on rc website

Thanks! 另外多小朋友帶飯嗎?year 1 小朋友,thanks!

Thelittleteddy 發表於 18-2-27 17:39
Thanks! 另外多小朋友帶飯嗎?year 1 小朋友,thanks!

你指RC? Home lunch & school lunch都可以,最重要孩子喜歡食就可以。

Radiomama 發表於 18-2-27 19:12
你指RC? Home lunch & school lunch都可以,最重要孩子喜歡食就可以。

Thank you

Radiomama 發表於 18-2-27 19:12

Btw, lunch time 可以送飯給小朋友嗎?thanks

Thelittleteddy 發表於 18-2-28 11:02
Btw, lunch time 可以送飯給小朋友嗎?thanks

Of course not! Home lunch 用飯壺或sandwich/sushi 用食物盒都可以。

Radiomama 發表於 18-2-28 21:45
Of course not! Home lunch 用飯壺或sandwich/sushi 用食物盒都可以。

諗住新鮮啲

SAS 發表於 18-1-1 21:12
我兩個小朋友都喺BHS,雖然BHS學校細,一班先得30人,但反而學校支援多啲,成個學校好似個大家庭咁,小朋友 ...

請問BHS校舍較細,但是否近年番新了?見RC, KJS的課室很大,又有common hub,不知BHS情況怎樣?

個人其實重視軟件多於硬件,但怕小孩從現校大課室轉去,未感受到好處已經先抗拒

回覆樓主

聽講BHS暑假時都會有翻新,應該不錯。
另外想多了解BHS的校風和中文程度如何?聽講sjs學術要求高D(或者家長較多外補),如果小朋友target升番shatin college比起sjs升上去的學生會唔會有壓力?