用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 唔返香港,英國本地續簽証讀A-level
go

唔返香港,英國本地續簽証讀A-level [複製鏈接]

有人試過嗎?聽人說比返香港簡易及快。想呀仔考IGCSE的空檔時間帶佢去續証。有經驗的麻煩指點一下。
   0    0    0    0

呀仔國內同學試過做到,但你passport要換嗎?student visa 兩年期,中途要換passport 萬一回不到港又係好麻煩。

noel2010 發表於 17-12-30 09:43
呀仔國內同學試過做到,但你passport要換嗎?student visa 兩年期,中途要換passport 萬一回不到港又係好麻 ...

不用换passport, 是否要一次過比晒全年學費才可以續証呢?要等幾耐呢?

回覆樓主:

重要是學校幾時出簽証cas,早出英國做,同學校講早D可否?錢不是重點

brother4 發表於 18-1-2 10:55
重要是學校幾時出簽証cas,早出英國做,同學校講早D可否?錢不是重點
...

CAS不是問題,去年也是六月就發出。錢也不是重點。但若要像香港一様証明銀行存款,便要早一點準備銀行文件带過去了。在英國辦証交晒全年學費做會快些取証嗎?請過來人指點。

回覆樓主:

想知英國申請AL簽證如倫敦?但孩子未夠16歲要家長陪同?要什麽文件?thx
‹ 上一主題|下一主題