用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人有in ABC國際幼稚園噶
go

有無人有in ABC國際幼稚園噶

我見無人講呢間學校。

me , my son got whampoa am offer

Money18 發表於 18-1-9 22:58
me , my son got whampoa am offer
K1?我哥哥宜家k3
細佬PN
如果明年K1
我地有機會做同學喔~
歡迎加入這個大家庭~~~~~

Wonderful-Baby 發表於 18-1-13 20:19
K1?我哥哥宜家k3
細佬PN
如果明年K1

讀得如何?我心大心細(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

Money18 發表於 18-1-21 22:19
讀得如何?我心大心細(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
其實好睇妳覺得如何。如果真係睇小學情況,好老實我自己都會擔心。不過經過哥哥今年考小一,我只知道,如果小朋友係得既,去邊度都一樣得。好好裝備自己小朋友我就會覺得真係夠了。目前為止:哥哥進度理想而且學術有提升,都唔抗拒返學。
細佬係每一日都話要返學,週六日去街都話要返學,個書包唔捨得放屋企~~~好開心,話自己鍾意上堂,返學無喊。
我覺得暫時算有學術又愉快。無壓力。不過新學校當然唔可以用有經驗既老校對比,有D地方確實需要再俾時間提升既。不過我覺得唔係問題。

Wonderful-Baby 發表於 18-1-24 11:26
其實好睇妳覺得如何。如果真係睇小學情況,好老實我自己都會擔心。不過經過哥哥今年考小一,我只知道,如果 ...

多謝你

Money18 發表於 18-1-30 22:45
多謝你
妳決定佐邊間?

回覆 Wonderful-Baby 的帖子

我都心大心細, 始終係新校, 沒太多人分享. 多謝你
想問下學校雜費多唔多呀?老師有愛心嗎? 另外中數程度又如何呀?

係咪真係好似校長咁講, 唔洗再外補呢?

Thanks

lemonchee 發表於 18-4-17 15:05

你邊間分校?我b係度讀playgroup, 唔駛in 入pn,我都十五十六中

回覆樓主

我都想知....
我小朋友係細B所以唔多學校可報。共有4個offers包括名幼,但interview過程中覺得呢間老師最有heart同其係關心個學生,肯同父母傾幾傾,而且係講小朋友發展而唔係升學嗰d野。所以都心大心細中...

回覆 Mamamia 的帖子

黃埔呀

lemonchee 發表於 18-4-17 15:05

宜家先收到信息。學校沒有雜費,中英數我覺得好平均,我大仔k3 12月才轉過去,我睇到好大轉變,之前讀一間真係純Happy school,無乜學術可言,我開頭都擔心哥哥會好難適應,不過真係喜出望外哥哥轉變在於學校學既知識距可以吸收,距既phonies1月已經見到成效,數學距可以掌握到基礎,因之前幼稚園完全不見有數學(哥哥亦數理好差),但ABC真係教到距。至於中文真係唔容易嘎,學既寫既認既都係深,唔擔心中文程度。對比以前既幼稚園,ABC絕對深既。

細佬讀佐6個月PN,進步好快,暫時睇到細佬已經識簡單1+1果D數學知識,可能我要求低啦。距會數手指,距竟然睇圖書認得D字,全部讀對曬,PN已經教認字(呢個星期 車 豆 花 衣 ),我完全無理會過,細佬自己翻離做功課都自己識得做。宜家3歲,今年升k1.

兩兄弟翻ABC翻得好開心好鍾意返學。
老師比較有心,如果同距小朋友既問題,學校會幫忙照顧或者有對策幫助小朋友。
細佬繼續K1,我已經一心輕鬆曬,唔需要霖外補,反而霖俾運動方面既野距放學去玩下。