用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2018中學排名頭十一位
樓主: dannyczx
go

2018中學排名頭十一位   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-12-27 14:51
十大最令人懷念被禁言會員...... 會唔會敏感左D呢?
你想講邊個
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 17-12-27 15:15
你想講邊個
最大貢獻, 應該係聖家爸爸啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

trumpetabc 發表於 17-12-27 11:43
請舉例那間叻得來低調既B1學校

QC、BPS

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-12-27 14:51
十大最令人懷念被禁言會員...... 會唔會敏感左D呢?

差d噴咖啡

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-12-27 15:14
要先定義:

1. 點為之叻

要寫返晒spec同disclaimer 先。無公信力我反檯架

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-12-27 15:21
最大貢獻, 應該係聖家爸爸啦!
你地不如整個大事回顧喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 17-12-27 16:17
你地不如整個大事回顧喇
我整過嫁, 你搜尋 "聖家爸爸" 應該搵到.....
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-12-27 16:20
"聖家爸爸"唔係另有其人咩?記得當年嗰女大抽獎入咗聖家,係度吐嘈咗好耐。

王家爸爸 發表於 17-12-27 16:24
"聖家爸爸"唔係另有其人咩?記得當年嗰女大抽獎入咗聖家,係度吐嘈咗好耐。 ...
係由填表開始已日日上嚟..... 如果當年有FB Live, 佢可能會用埋都未定

王家爸爸    發表於 17-12-27 16:32

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-12-27 16:20
你係咪知我做野做到好鬼眼訓, 搵野幫我提提神

hkpapa852 發表於 17-12-27 15:14
要先定義:

1. 點為之叻
個人認為:
1. 其實B1已經算係叻,B1上游已經係好叻。
2. 低調比較難定義。DBS、DGS、LSC算好叻但係高調。SMCS、SHCC、聖言算好叻但係低調。QC、SJC、KC、MSS嗰啲算中間。

王家爸爸 發表於 17-12-27 16:24
"聖家爸爸"唔係另有其人咩?記得當年嗰女大抽獎入咗聖家,係度吐嘈咗好耐。 ...
聖家都幾好吖,嘈d乜呢?

王家爸爸    發表於 17-12-27 16:36

hkpapa852 發表於 17-12-27 16:25
係由填表開始已日日上嚟..... 如果當年有FB Live, 佢可能會用埋都未定
講真,如果我有B1既女,佢入聖家,我又唔會唔開心。始終都係唔差既學校,入去做最叻嗰幾個,其實另有滿足感。

kkhon 發表於 17-12-27 16:35
聖家都幾好吖,嘈d乜呢?
我都係咁諗。只要唔差既學校,其實無所謂。好似如果我小朋友去咗華山,我唔會失望。

王家爸爸 發表於 17-12-27 16:31
個人認為:
1. 其實B1已經算係叻,B1上游已經係好叻。
2. 低調比較難定義。DBS、DGS、LSC算好叻但係高調。S ...

高,中,低調用乜標準先,以EK發言為標準? ~~~

王家爸爸 發表於 17-12-27 16:39
我都係咁諗。只要唔差既學校,其實無所謂。好似如果我小朋友去咗華山,我唔會失望。 ...

桂華山可唔可以論劍? ~~~

mcl203 發表於 17-12-27 16:39
高,中,低調用乜標準先,以EK發言為標準? ~~~
聖誕舞會搞到見報,一定係高調。

mcl203 發表於 17-12-27 16:40
桂華山可唔可以論劍? ~~~
此華山不同彼華山,灣仔和尚寺華山。

王家爸爸 發表於 17-12-27 16:36
講真,如果我有B1既女,佢入聖家,我又唔會唔開心。始終都係唔差既學校,入去做最叻嗰幾個,其實另有滿足感 ...

在我來说所有B1学校都係好好的学校,B1a学校梗系好啦,但十隻手指都數得晒幾多间,学位始终有限,吾系人人有本事/运气入,所以我不会纠缠学校是B1a/b/c更不会计較DSE的幾个%上落,最緊要適合同开心,吾適合融入吾到比间神校都冇用。

fcatherinehk    發表於 17-12-29 09:15

kkhon 發表於 17-12-27 16:51
在我來说所有B1学校都係好好的学校,B1a学校梗系好啦,但十隻手指都數得晒幾多间,学位始终有限,吾系人人 ...

你既十隻手指數得晒既B1A,分享下好喎,可能你既十強仲有説服力~~~

Ktfk    發表於 17-12-27 22:19
‹ 上一主題|下一主題