用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問小學係唔係真係知道教育局學生排名? ...
樓主: Saracl
go

請問小學係唔係真係知道教育局學生排名? [複製鏈接]

kwunpa 發表於 17-12-21 15:10
以我所知,學校系:1. 知道上屆學生第一、第二、第三組別百分比,不過教育局唔比學校講出去;
2. 唔知今屆 ...
仲有兩個不肯定因素:

1. 只學生係單數年畢業, 因為剛剛轉用另一組Pre-S1去計分, 估計既差距可能又會大咗

2. 如果學生成績浮動, 誤差一樣係大咗

王家爸爸    發表於 18-1-22 09:40
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-1-22 08:54
仲有兩個不肯定因素:

1. 只學生係單數年畢業, 因為剛剛轉用另一組Pre-S1去計分, 估計既差距可能又會大咗
所以估錯既機會係一年大啲,一年細啲。

王家爸爸 發表於 18-1-22 09:43
所以估錯既機會係一年大啲,一年細啲。
我兩個都係單數年。

咁、請問各位高手:如沙官小去年升英中58%,直資7%。今年呈分排名6x/133,因有聯係位屬band幾呀?
‹ 上一主題|下一主題