用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大埔中學
go

大埔中學 [複製鏈接]

除左五間band1之外,請問band 2應該點揀?

elbar    發表於 17-12-18 16:14
   4    0    0    0

大埔Band 2唔多,各自都有捧場客,視乎你小朋友邊方面强自,係咪一定要英文?直資你OK嗎?

macca 發表於 17-12-18 08:54
B2生大埔揀比較少, 因為有部份lucky大抽奬有機會抽入沐恩或恩主教。其餘好多都target救恩, 圓玄。因為孫書有小學, 大抽奬位較少。直資可以諗下羅中, 如果喜歡運動, 成績又唔係咁理想, 可以諗下心誠, 係派位直資。

回覆樓主

多謝回覆!我小朋友冇任何課外活動,成績中上。唔一定要英中,沐恩同恩主教谷唔谷?

macca 發表於 17-12-18 08:54

我女是刚升中一,我女是band 2成績,我心議孫小,但呀女不是孫小的!班主任教我孫中放在甲一及乙二,我博一博试一试,結果好幸運地我女甲一入了孫中,是班主任私底下告訴我知!而且入了孫中覺得比圆玄更好,因女女同學入了圓玄各種比較我個人覺得孫中好D而且嚴厲好多!以上個人意見比你作参考!祝你好運!

Cherilam 發表於 17-12-26 16:40
我女是刚升中一,我女是band 2成績,我心議孫小,但呀女不是孫小的!班主任教我孫中放在甲一及乙二,我博 ...

謝謝你的資料!孫中的的缺點是地點太隔涉,而我屋企又要轉車先搭到校車,所以我要再考慮。

回覆 Cherilam 的帖子

請問你乙1簡咗邊間Thxx

Cherilam 發表於 17-12-26 16:40
我女是刚升中一,我女是band 2成績,我心議孫小,但呀女不是孫小的!班主任教我孫中放在甲一及乙二,我博 ...

請問班主任是什麼時侯私底下告訴你入了?為什麼她/他知道?

macca 發表於 17-12-26 16:55
謝謝你的資料!孫中的的缺點是地點太隔涉,而我屋企又要轉車先搭到校車,所以我要再考慮。
...
去到中學, 你就知孫中既地點係優點唔係缺點, 因為太隔涉, 無商場, 小朋友放學無地方逛, 只好返屋企。
‹ 上一主題|下一主題