用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2018年9月開學,幾時買機票?
樓主: papaof2
go

2018年9月開學,幾時買機票?  

papaof2 發表於 18-1-6 12:51
會貴些嗎?
A380 一班機有5xx 人,check in排長龍,上機及一落機過関都好多人,所以不會用貴機票吸引客。

剛去完學聯check機票,EK學生票要9千9,但星航學生票7千9,都差成2千,各位覺得星航OK嗎?

星航坐3個鐘再加15,冇記錯時間的話。呀仔坐過一次,唔敢再坐,太辛苦。

noel2010 發表於 18-1-6 14:52
星航坐3個鐘再加15,冇記錯時間的話。呀仔坐過一次,唔敢再坐,太辛苦。
係一程3個幾,另一程係13個幾鐘,老公話個囡禁細,唔洗比禁好佢喎!而且唔係坐一兩次,小數怕長計

第一次冇得選擇就冇得比較,EK 行程一半一半,我們大人就要申吓腰骨。不過EK$9.9K 算是好平。

noel2010 發表於 18-1-6 14:52

我大仔坐星航,係耐D,但每次平2千幾太吸引,

yhma 發表於 18-1-6 18:52
我大仔坐星航,係耐D,但每次平2千幾太吸引,
頭先買左星航,連稅7035真係平好多!最初報國泰比我要大約13000一套,3套要39000依家如果買3套我諗25000內一定夠啦~年年禁買,真係慳啲

noel2010 發表於 18-1-6 15:22
第一次冇得選擇就冇得比較,EK 行程一半一半,我們大人就要申吓腰骨。不過EK$9.9K 算是好平。 ...

EK 是什麽?

blue_label 發表於 18-1-6 19:02
頭先買左星航,連稅7035真係平好多!最初報國泰比我要大約13000一套,3套要39000依家如果買3套 ...

請問是否新加坡航空?有link 嗎?

7仟幾真係好平。

BA 做學生票(經AA的學生)買3套每套約10500元一套,唔知低唔低呢?
其實係一家四口子

RACHEL888 發表於 18-1-6 19:14
EK 是什麽?
阿聯酋

blue_label 發表於 18-1-6 19:02
頭先買左星航,連稅7035真係平好多!最初報國泰比我要大約13000一套,3套要39000依家如果買3套 ...

你出咗student visa 後仲可以send 去星航 申請做學生票就extra luggage 10 KG. total 40kg. 仲好似改機票免手續費,只補差價。 你去website 研究吓!

一家三口 發表於 18-1-6 19:27
請問是否新加坡航空?有link 嗎?

7仟幾真係好平。
係吖~新加坡航空,我經學聯買學生票

yhma 發表於 18-1-6 19:39
你出咗student visa 後仲可以send 去星航 申請做學生票就extra luggage 10 KG. total 40kg. 仲好似改機票 ...
我買既時候佢已經講左有40kg同可以改期

blue_label 發表於 18-1-6 19:42
我買既時候佢已經講左有40kg同可以改期

你經agent?

blue_label 發表於 18-1-6 19:41
係吖~新加坡航空,我經學聯買學生票

Thx
其實係一家四口子

呀仔6年前去英時,CX $18000至$23000 一套學生票,EK $12000至$13000,我就選EK ,當年朋友個女就用十萬買咗一年6套CX。到2017聖誕CX 才$13000。2018年機票仲平,所以選擇已經很多了。

yhma 發表於 18-1-6 19:47
你經agent?
唔知算唔算係,我係搵學聯幫我搞個囡既學校,我同佢講要買機票,佢咪帶我行過隔離學聯旅遊買囉~

blue_label 發表於 18-1-6 20:01
唔知算唔算係,我係搵學聯幫我搞個囡既學校,我同佢講要買機票,佢咪帶我行過隔離學聯旅遊買囉~ ...

都係agent

亮燈 發表於 17-12-16 21:58
CX、EK有時會有特價機票,我諗大約$5000左右,但開學日子應該未必有。你可以上網睇下各航空公司既票價,如 ...

我從未見過佢地放假返嚟係$5000

cheimama 發表於 18-1-7 09:21
我從未見過佢地放假返嚟係$5000

因為學校假期係旺季,冇可能呢個價,你試下睇返學日子,就有機會見到。XD