用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS 2nd in result out!!
樓主: 222magmag
go

DGS 2nd in result out!!  

舊年yl 發表於提17-12-21 07:40
有些14/12已見了校長,而且已有offer 12月尾前交回文件註冊(校長秘書通知面試)
(我估收左D有特別技能 ...
舊年好似冇呢D提早嘅安排。
baby kingdom 舊年條link 資料顯示30/11 出2nd in list.  
5日後,由5/12 星期一起到星期五每日都有人話有2nd in.

今年好似唔同,一,有提早 (早過纲上公布的6/1)in 的、 二, 星期六都有 in

今年有可能不止IN 200人, 都分左好多日

已收了人?!咁普通人機會又細了!

222magmag 發表於 17-12-21 16:37
已收了人?!咁普通人機會又細了!
super 叻女,早,遲,都會收,其實冇影響到。

b3410 發表於 17-12-21 16:44
super 叻女,早,遲,都會收,其實冇影響到。

其實尖子叻女何其多⋯⋯在某範籌全港有時間紀錄、有前三排名、有音樂成就➕band 1a成績,冇一百也有半百吡DGS揀,競爭真的不少。。。

sukitelfold 發表於 17-12-21 17:37
其實尖子叻女何其多⋯⋯在某範籌全港有時間紀錄、有前三排名、有音樂成就➕band 1a成績,冇一百也有半百吡 ...
係喎,叻女真的好多。

D人話DGS會安排叻人in先。你哋有無聽過?

我朋友友20號已in完

222magmag 發表於 17-12-23 08:19

我朋友友20號已in完
你朋友女好叻㗎?

我朋友友20號已in完

以往會安排同一學校學生同一時段先後腳見,當中都有「叻與唔叻」吧!
「D人」同你朋友是否同一人?如是,我會笑了!自己讚自己得太明顯

bettyay 發表於 17-12-23 08:50
以往會安排同一學校學生同一時段先後腳見,當中都有「叻與唔叻」吧!
「D人」同你朋友是否同一人?如是, ...
今年係咪遲左?前年1月11已收offer信~今年月头仲in紧。

我朋友友20號已in完
DBS 會有另一條隊比叻人11,12月interview先,呈二未考已有offer

但DGS....... so far 無聽過,以DG既情況亦唔須要

你朋友個女有幾尖子?

港島地區名政府學校啫,級頭1-3。

另一人名小校,級一,20號in完已收了。

當然不是自己,如果我女ok我一定開心報喜,不雖咁鬼鼠讚自己。

我女兒只在屯門區小學

222magmag 發表於 17-12-23 09:44
港島地區名政府學校啫,級頭1-3。

另一人名小校,級一,20號in完已收了。
那位已收的級-有其他特異功能?-定+分厲害~我女小学的級-都没有in完即收,都是跟大隊。

SillyU 發表於 17-12-23 09:04
DBS 會有另一條隊比叻人11,12月interview先,呈二未考已有offer

但DGS....... so far 無聽過,以DG既情況 ...

仔有師妹喺DGS 20/12 2nd in完即收。佢媽媽話差不多時間仲有兩個女生2nd in完之後,家長去交學費及簽賣身契。

2nd in 完即收的沒有特異功能,只是成績叻!

bettyay 發表於 17-12-23 08:50
「D人」同你朋友是否同一人?如是, ...
佢同校的在一月份見

Yanamami 發表於 17-12-23 08:59
今年係咪遲左?前年1月11已收offer信~今年月头仲in紧。
你講起又係喎!可能遲咗interview, 又要追住友校搶人,所以要啱就即簽!

222magmag 發表於 17-12-23 10:42
佢同校的在一月份見
Icic! 可能今天改了安排!你朋友安樂晒

222magmag 發表於 17-12-23 10:41
2nd in 完即收的沒有特異功能,只是成績叻!

只是成績……收少了-班果然要傾向收成績好的,才可以維持DSE成績……禁來年学界真係要進入冰河时期了~