用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
樓主: CXW
go

Deleted [複製鏈接]

回覆 konew720 的帖子

家長填questionnaire 都幾重要,2nd in 時主任係咁同我review 我填既嘢。

tammtamm 發表於 17-12-15 23:40

家長填questionnaire 都幾重要,2nd in 時主任係咁同我review 我填既嘢。 ...

LH d小朋友未必係最叻,不過大部分家長都係認同學校教學理念,家庭教育做得好好,積極參與小朋友既成長(唔只媽媽,爸爸對自己小朋友都好了解),所以大部分家長同小朋友既關係好好。
Second in時學校係睇父母同小朋友既關係,父母對小朋友了唔了解。當年PN second in,校長係拎住我first in填既問卷,直接指名問爸爸同一問題。學校好鍾意問爸爸問題,媽媽係比較少被問。

CXW 發表於 17-12-15 12:41
多謝你,小朋友最好嘅教育係來自屋企,付出係有回報架!大家都要繼續加油! ...

講得好!好令人感動!!!恭喜你可以入到心儀學校,在香港好難做一個ftm, 加油媽媽,祝你小朋友讀得開心

bonnieleong 發表於 17-12-16 02:59
講得好!好令人感動!!!恭喜你可以入到心儀學校,在香港好難做一個ftm, 加油媽媽,祝你小朋友讀得開心
...
多謝你呀!大家嘅小朋友都開心快樂成長

tammtamm 發表於 17-12-15 23:40

家長填questionnaire 都幾重要,2nd in 時主任係咁同我review 我填既嘢。 ...

問卷問係問關於乜嘢內容?

回覆樓主:

想問,媽媽港島龍小畢業生,間龍小冇幼稚園嗎? 好多人都為讀龍幼棄LH,樓主會自行舊生分入龍小,再目標考dgjs 同 st. paul coed?

CXW 發表於 17-12-15 11:54
今日終於收晒所有結果, 好想同大家分享返今次嘅感受。
Background : 1月b, 無返過 PG,無讀 N, 屋企自教, 懂 ...

你有機會比小朋友接觸下外國人啦,甚麼國籍都好,等佢地習慣冇咁驚。還有,不要在小孩面前叫人地黑x, 呀x, x婆,要自少教他們專重不同種族,這方面香港人很落後,又話自己是國際大都會,否則很失禮人。

CXW 發表於 17-12-15 11:54
今日終於收晒所有結果, 好想同大家分享返今次嘅感受。
Background : 1月b, 無返過 PG,無讀 N, 屋企自教, 懂 ...

恭喜(emoji)
樓主可否分享下1St 和2nd in ,學校in 的程序?
‹ 上一主題|下一主題