用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開定post,報結果~
樓主: fixedstar99
go

開定post,報結果~   [複製鏈接]

回覆樓主:

你地不如release個位,駛乜咁大火氣,如果收左你,就唔好難為你地同小朋友,咪唔好讀囉。

至於如果waiting list 嘅記得唔好寫信,要身教唔好浪費地球資源,太辛苦你們了

一件事一定有人話好,有人話唔好,而這裡是網絡世界,就可以亂講不是?

你認為有老師要投訴,比投訴信是絕對成熟的方法,可要求學校跟進。

MissMissMiss 發表於 17-12-15 15:48
老師唔尊重家長同小朋友,一group 4個一齊in,但老師對眼只focus前面兩個,坐側邊完全被ignore!小朋友in到 ...

可能就係因為老師要同時望到4個小朋友,佢先唔擰個頭向左向右呢,唔係擰咗去左邊又睇唔到右邊,望前面眼尾都望到側面兩個。咁學校要安排一group in 4個,老師唯有照做。無望你小朋友都有offer即係其實老師係有留意你小朋友啦⋯

ha_97 發表於 17-12-15 15:04
大家咁火?
我個仔收咗
本來諗住放棄其他讀宣幼添
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3555856
為咗等你了解我地鬧咩,我搵番之前開既POST出黎FYI. 其實如果你覺得呢間學校俾你感覺良好,你當然可以選擇呢間,每人既感受都唔同;不過我呢個POST都出現咗一啲應該係宣道既用家,佢地既態度我都好有保留,難聽啲講,百貨應百客,講到尾我自己就對呢個學校印象極差連投訴信都寫埋(我有朋友都係IN佢地,我地IN唔同班房(我IN左邊,佢右邊)佢覺得個老師都OK,無我咁惡劣)

tokuro 發表於 17-12-15 14:15
佢嗰份禮物,真係多謝晒
去排隊登記時,那副校長態度真係令人嘆息
...

係喎, 心諗唔係呀!送泥膠俾個未夠2歲既小朋友,淨係咁就知佢地係幾有心思啦

Yeungmeimei128 發表於 17-12-15 18:10
係喎, 心諗唔係呀!送泥膠俾個未夠2歲既小朋友,淨係咁就知佢地係幾有心思啦
...

其實送泥膠有咩問題呢?玩泥膠係對小孩手部小肌肉練習好有幫助嘅活動,而且可以發揮創意,我覺得幾好喎,我小朋友收到份泥膠開心咗一日

回覆樓主

Waiting

Yeungmeimei128 發表於 17-12-15 18:10
...

我小朋友2歲未夠就玩泥膠,我教佢唔食得,佢從來冇食過,宜家2歲8個月仲keep住晚上同爸爸玩泥膠
請問有咩問題?

bean7714 發表於 17-12-15 19:11
其實送泥膠有咩問題呢?玩泥膠係對小孩手部小肌肉練習好有幫助嘅活動,而且可以發揮創意,我覺得幾好喎, ...

我小朋友都係

回覆樓主

2歲幾,玩泥膠冇問題,要教佢唔好放入口。而且唔放心,你可以遲下先比佢玩,唔一定立即拆。

其實送泥膠有咩問題呢?玩泥膠係對小孩手部小肌肉練習好有幫助嘅活動,而且可以發揮創意,我覺得幾好喎, ...

totally agree! 泥膠係可以比2歲或以上玩架,當然要成人監督下玩啦,無問題喎

回覆樓主:

其實望唔到咪望唔到囉,面試講緣份,何必將自己無限放大? 學校如果見呢類家長讀都幾驚, 你估顧客服務部咩!應該之後要收無限投訴信律師信, 家長太錫小朋友, 不被留意也是罪。
利申: 上年報宣幼冇offer

tokuro 發表於 17-12-15 11:39
Hi five
見完有同感

me too 我吾會讀囉!
面試四個小朋友,老師對住家長都可以只顧一個望都吾望其他三個,很難想像返學會點?自問自己小朋友吾係靚仔靚女吸引吾到老師目光,肯定係被忽視的一群

Yeungmeimei128 發表於 17-12-15 13:25

我超後悔請假in 呢間學校,個種不被尊重感覺到今日 ...

me too 蝕左半日假

回覆樓主

宣幼不是直上宣小嗎?

面試當日,我個女贏曬其他3個成條街,因為其他3個無反應。阿女做好多extra 嘢,老師仲成日同拒講野,臨走拍凳,老師仲刻意望多兩眼,我以為收硬,結果係waiting,雖然而家有其他offer 無所謂,但真係覺得有少少莫名奇妙,唔知係咪唔鍾意收d太creative 同無宗教背景既小朋友?我小朋友係全程坐定定係位度答做曬所有問題兼自己主動唱兩首歌

回覆 aaa28 的帖子

4成左右升不是全部升到

tammtamm 發表於 17-12-17 09:13
面試當日,我個女贏曬其他3個成條街,因為其他3個無反應。阿女做好多extra 嘢,老師仲成日同拒講野,臨走拍 ...

其實我小朋友都係全組表現最出色,亦是幾間幼稚園面試中表現最好既,以為實冇問題,點知waiting~ 好彩有九龍塘其他更好offer~

MissMissMiss 發表於 17-12-15 15:48
老師唔尊重家長同小朋友,一group 4個一齊in,但老師對眼只focus前面兩個,坐側邊完全被ignore!小朋友in到 ...
Can’t agree more my son was sitting aside and the teacher has never looked at him but he could still perform all the tasks!!! What they are doing in the interview is only distorying their image and reputation. Why would a school be so stupid and ignorance!? Maybe they want to close down the school soon. Haha..

BABA124 發表於 17-12-16 06:47
其實望唔到咪望唔到囉,面試講緣份,何必將自己無限放大? 學校如果見呢類家長讀都幾驚, 你估顧客服務部咩! ...
同人講嘢用眼望住人係好基本嘅禮貌,冇無限放大,不過好驚訝咁基本嘅嘢間學校同老師都唔識,點去敎人?想像下見工時唔望見你嗰個人,唔否被請?

其實你有冇開過盒泥膠?好似鬼口水,完全玩唔到。宣幼已經出通告道歉,因為送出過期泥膠...
‹ 上一主題|下一主題