用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 WMI 總決賽
樓主: Cateyeshk
go

WMI 總決賽

醒目開學勳章 貢獻勳章

Cateyeshk 發表於 18-11-19 15:01
我只可以話樣樣野都係錢,我pm 你啦
我估今年可能仲貴
因為似乎上年搞得非常成功
我聽返嚟係:韓國團極度混亂,好多家長不滿..  有d講明無下次!

恐龍家

小曳人 發表於 18-11-22 08:34
我聽返嚟係:韓國團極度混亂,好多家長不滿..  有d講明無下次!

我今年都唔會參加,因為撞咗我本身嘅已訂咗嘅旅行
但係如果唔係撞咗,我應該都會去,我個仔好想好想好想去
其實上年都係我個仔第一年參加呢類型嘅比賽,作為新手家長,我都好明白大家嘅諗法,見到人哋得獎影出嚟啲相好型好威,但係當然有啲俾人㩒住搶錢嘅感覺,所以如果大家經濟許可 ,又唔係太執着嘅人,玩下囉,當去旅行,當然我都講過,呢個旅行團係好混亂(尤其係接送機嗰一方面,同埋間酒店真係喺冇雷公咁遠),不過當你見到咁多人,你又會開始接受混亂係好合理

回覆樓主

另外我點解覺得上年係成功嘅,首先我見到好多唔同國家,(不過我要講明我真係見識少,我係第一年參加嘅),另外居然日本肯比佢搞比賽,我覺得好出奇,雖然我都見到日本代表隊,但係數量唔係好多,我開頭好驚今年要去印尼(>50)菲律賓(>50)埃及(唔好介意),我覺得去日本應該會簡單啲,因為啲嘢差極都有個譜,同埋大家普遍都識路

PeterPan521 發表於 18-11-19 12:56
回覆 Cateyeshk 的帖子

今年決賽去日本,請問舊年團費貴嗎?
我都想知道詳情🙇🏼‍♀️thx

Cateyeshk 發表於 18-11-19 15:01
我只可以話樣樣野都係錢,我pm 你啦
我估今年可能仲貴
因為似乎上年搞得非常成功

我小朋友都有份,請問可以埋pm我嗎?
謝謝

今年我小朋友都有份去,可否pm我關於去年團費事宜?依家心大心細中

謝謝呀

可否吾join團, 只到會場參加比賽?

pooncy 發表於 18-12-16 16:40

哈哈,我看似做了這個比賽的代言人,上年主辦單位唔准只報比賽,今年我諗你可以再問,不過我估實唔比,如果唔係點賺錢

pooncy 發表於 18-12-16 16:40

問咗話唔俾

回覆樓主

我都想知詳情(emoji)(emoji)麻煩pm我(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

借問一下,你係邊度搵到D數學比賽?GOOGLE? 定係有網站列曬出黎。因為我都係最近想嘗試報D比賽比仔試下,不過上網搵好多已經截止報名,有D無從入手。多謝!

raro 發表於 19-3-11 10:42

借問一下,你係邊度搵到D數學比賽?GOOGLE? 定係有網站列曬出黎。因為我都係最近想 ...

而家呢一刻應該再冇比賽可以報,因為首先大部份已經去到晉級賽或者總決賽
大部份九月頭開始至到11月開始報
每間機構都唔同

回覆樓主

我地都考慮緊、諗住當埋家庭旅行,但又唔知可唔可以分開join

raro 發表於 19-3-11 10:42

借問一下,你係邊度搵到D數學比賽?GOOGLE? 定係有網站列曬出黎。因為我都係最近想 ...

應該仲有個 多元智能盃, 係4月1 號前報名, 你上網 揾吓

MissUmuch 發表於 19-3-16 10:13
應該仲有個 多元智能盃, 係4月1 號前報名, 你上網 揾吓
多谢你提醒。

回覆樓主

請教大家,坊間不少機構有WMI賽前預備班,有幫助嗎?題目有什麼途徑得到?

Cateyeshk 發表於 17-12-14 09:40
請教各位前輩
小兒今年開始接觸奧數比賽,所以我為他報了不同大大小小比賽,昨日收到通知兒子有幸得到金奬 ...

請教大家,WMI 同華夏/港澳盃比較,攞獎門檻邊個低d? 我女的學校派左佢去參加WMI比賽,但只得銅獎。但哥哥只參加過港澳盃,無做過past paper 都攞銀獎

疫情7月應該都未完, 安全最緊要, 我地打算唔去了