用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Greenfield 綠茵 Long Beach
go

Greenfield 綠茵 Long Beach [複製鏈接]

已搜尋一下之前討論區,Long Beach 是比較少討論,想看有沒有新的家長對此校有意見。。。因已報明年K1,但仲心大心細。。。
   1    0    0    0

Leetabo 發表於 17-12-14 08:52
已搜尋一下之前討論區,Long Beach 是比較少討論,想看有沒有新的家長對此校有意見。。。因已報明年K1,但仲 ...

What kind of info you want to understand? my son is in K1 now.

回覆 Nemo_baby 的帖子

謝回覆!1.行政係咪有D混亂?
2.K1 功課多嗎?
3.除學費外仲有D咩雜費?
4. 英普課程可以嗎?
5. Overall 你會推薦此校嗎?

回覆樓主:

1. 剛開學時有d亂,宜家Ok
2. 每日 around 兩份簡單習作,有時係學校已經完成,返到屋企已經唔使做
3. 每個學期約 $3k 書簿費 + 幾百蚊 snack fee. 共兩個學期
4. 我唔知點先叫 ok, 我仔仔可講流利英文,普通話亦唔錯,完全可以聽明白老師講乜
5. 如果有名幼或龍幼 offer, 當然take 佢地 offer 啦, 如果同普通學劵比較,  GF 一定好d, 老師, 姨姨都好好, 尤其係校長, 佢好肯聽家長意見 , 好上心, 會即刻跟進

Thank you vey much !!!

Nemo_baby 發表於 17-12-15 12:10
1. 剛開學時有d亂,宜家Ok
2. 每日 around 兩份簡單習作,有時係學校已經完成,返到屋企已經唔使做
3. 每個 ...

How about the school allocation for primary school?

meex2 發表於 18-4-14 13:05
How about the school allocation for primary school?

You can check the result in the school's website.
‹ 上一主題|下一主題