用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 kindle paperwhite 聖誕優惠
go

kindle paperwhite 聖誕優惠

今天剛剛發現,原來HKTVmall 有kindle 賣,而且聖誕優惠至858,輸入 xmas003 優惠碼,再減50。 即刻落單!
應該係300dpi黑色 款

醒目開學勳章

可唔可以用HSBC 卡買的COUPON 買呢?

PY-Sing 發表於 17-12-14 14:42
可唔可以用HSBC 卡買的COUPON 買呢?
唔知呀,今早見到太激動,即刻落單買咗

醒目開學勳章

b3410 發表於 17-12-14 08:14
今天剛剛發現,原來HKTVmall 有kindle 賣,而且聖誕優惠至858,輸入 xmas003 優惠碼,再減50。 即刻落單!
...
琴日見到覺得好吸引,不過幾個月前已經買咗,諗緊買唔買多部

b3410 發表於 17-12-14 08:14
...

買咗paperwhite, 亦買埋coupon

醒目開學勳章

用咗 優惠碼又用埋HSBC 的COUPON.

KINDLE PAPERWHITE 32G 只係要$908. 超平呀.

不過, 我雙11係TAOBAO 買咗(約HK$1100). 書都睇咗幾本.

PY-Sing 發表於 17-12-15 14:30

KINDLE PAPERWHITE 32G 只係要$908. 超平呀.
聽聞32G睇漫畫可以連續快速翻頁,實際使用是否好用?

醒目開學勳章

b3410 發表於 17-12-15 17:13
聽聞32G睇漫畫可以連續快速翻頁,實際使用是否好用?
唔知喎, 我都無打算用嚟睇漫畫. 買32 G 係因為價錢同4G 相差只係100蚊人仔, 所以揀32G.

PY-Sing 發表於 17-12-15 14:30

點解$908?唔係$1058咩?

請問是否平過在日本買?
因為過幾天便去東京, 本來打算去到買多部32G paperwhite. 如果差不多價錢我就係香港買.

四隻貓 發表於 17-12-18 11:25
請問是否平過在日本買?
因為過幾天便去東京, 本來打算去到買多部32G paperwhite. 如果差不多價錢我就係香 ...
我見日本amazon賣 16280  

醒目開學勳章

請問是否平過在日本買?
因為過幾天便去東京, 本來打算去到買多部32G paperwhite. 如果差不多價錢我就係香 ...
未必係價錢問題,前排去過日本,搵勻幾間yodobashi同bic camera都唔多覺有得賣,頂多見到賣kobo。見有人響日本amazon訂再去便利店攞,32GB amazon賣16280 yen,為起嚟港紙$11xx。

0甘幫HKTV買算了, Thank you!

醒目開學勳章

請問是否平過在日本買?
我第一部PAPERWHITE, 係係日本買. 但係第一次去大阪BIC-CAMERA 時, 無貨, 要幾個星期先有貨. 由於個SALES 唔識講英文, 搞咗好耐(個SALES 要揾個識講英文GE 人解釋俾我聽). 非常失 望, 因我第二日就要飛.我要一年後再去東京時先買到.  當然 E + 日本勁多普通話SALES, 溝通再無難度.

到BIC- CAMERA 買, 要用 -8%-7%優惠卷.

https://www.facebook.com/biccamera.tc/

抵唔抵? 要視乎旅行的TIME COST.  

醒目開學勳章

queyeung 發表於 17-12-16 18:56
點解$908?唔係$1058咩?
$1058 , 入CODE  (xmas003) 平$50. 再用之前HSBC 買入的 $200 COUPON (因是買$200 送$200, 實質只係俾咗$100).
$1058 - $50 -$100 = $908.

Kindle 中文書是只有簡體嗎? 可以轉繁體嗎?

calbee6 發表於 17-12-19 18:04
Kindle 中文書是只有簡體嗎? 可以轉繁體嗎?
直接下載繁體書,就可以睇繁體

回覆 b3410 的帖子

Thank you!

從未用過的!但考慮梗買給阿仔用,自己亦會share用。
想問下「有廣告版」會否好煩擾;「無廣告版」多佰幾蚊會否理想些?

ew3388 發表於 17-12-22 13:50
從未用過的!但考慮梗買給阿仔用,自己亦會share用。
想問下「有廣告版」會否好煩擾;「無廣告版」多佰幾蚊 ...
其實,我都冇留意買的有還是無廣告。不過,開機時有些promotion 推送,但是,可以自行關閉。之後再睇書,未見過廣告