用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 明年4月去5天交流團
go

明年4月去5天交流團

我囡中三了,今年要計成績選科,學校3月有交流團,參加會不會不太好呢?現在已經話多嘢做,去埋咪重少時間。

heiB 發表於 17-12-12 15:11
我囡中三了,今年要計成績選科,學校3月有交流團,參加會不會不太好呢?現在已經話多嘢做,去埋咪重少時間。 ...
如果小朋友鍾意參加,其實係值得既。至於係唔係太多嘢做,最好等小朋友自己決定。

醒目開學勳章 王國長老

學校搞得自然會諗到後續安排, S.3 點都會計左輕重先報既
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

交流既收穫非書本可提供~

王家爸爸    發表於 17-12-13 18:08

回覆樓主:

又唔係考DSE, S3仲可去喎。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

我囡中三了,今年要計成績選科,學校3月有交流團,參加會不會不太好呢?現在已經話多嘢做,去埋咪重少時間。 ...

其實如果平時讀書ok,去五日根本唔會影響嘅。

值得去呀, 小朋友除咗書本知識,應吸收其他課外知識,只係中三,條路好長,大把時間。去多啲地方,擴闊視野。 將來回望,一定不會後悔。

YDLFATHER    發表於 18-1-5 16:00
王家爸爸    發表於 18-1-2 13:18

回覆樓主:

我淨係知上次我女跟學校交流一個月,返到黎要追返晒d功課

KwanPark 發表於 17-12-30 08:51
值得去呀, 小朋友除咗書本知識,應吸收其他課外知識,只係中三,條路好長,大把時間。去多啲地方,擴闊視 ...
絕對同意!

我仔今年都係中三, 今年全個復活節假都會跟學校去考察, 係全資助去北極, 實在係非常非常難得嘅機會同體驗!

YDLFATHER    發表於 18-1-5 19:19

醒目開學勳章 王國長老

bb630 發表於 18-1-5 01:45
絕對同意!

我仔今年都係中三, 今年全個復活節假都會跟學校去考察, 係全資助去北極, 實在係非常非常難得嘅 ...

咁勁!係咪資優學苑果d呀?
我仔都係北,不過北京(好過北角嘅)

回覆 Charlotte_mom 的帖子

唔係資優學苑嗰啲,係跟學校去的,雖然去極地係有啲擔心,但真係好難得,全校得9位同學可以去,連裝備都有校友資助,我自己都無諗過會去呢啲地方,何况帶個仔去,所以就算放完假要UT都唔理得咁多。

bb630 發表於 18-1-5 01:45
絕對同意!

我仔今年都係中三, 今年全個復活節假都會跟學校去考察, 係全資助去北極, 實在係非常非常難得嘅 ...
嘩!你仔學校好勁,北極都有得去,呢d機會真係一生人可能只有一次