用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 JUPAS deadline
樓主: Charlotte_mom
go

JUPAS deadline [複製鏈接]

YmOra 發表於 17-12-8 09:09
想請教下,到那時可以加返入去第一志願,那是否現在就蝕咗個面試機會嗎?會不會到最後都會因為無面試失去 ...

吾使驚,放榜後會有第二 round interview

YmOra    發表於 17-12-10 01:19

醒目開學勳章 王國長老

lm251099 發表於 17-12-9 16:47
application deadline 唧, 去到五月尾先係 programme update deadline   。還有時間慢慢想慢慢改 ...

做人係要自尋煩惱架嘛

Charlotte_mom 發表於 17-12-9 21:57
做人係要自尋煩惱架嘛

e-app開始咗報名啦,你女報唔報?我女學校極力建議最少要報定一兩個做後備,以防萬一。

黃巴士 發表於 17-12-9 14:14
med是一往記錄, 相信推算沒有2分以上咁多增長啩. 除非很多同分, 其實大多數會收囉.
...

明白謝謝解說。

wyl 發表於 17-12-6 15:54
submitted。主要都係放哂啲要面試嘅喺前面先,到放榜後先正式再排過。

我個囡間學校都係咁教我地,但係我朋友話依家冇將最想讀嘅擺响band 1A, 咁就算之後分數夠,大學都可能唔收,因為第一次我冇擺响band 1A, 唔夠誠意,係咪咁㗎,請指教

littleflowers 發表於 17-12-26 12:02
我個囡間學校都係咁教我地,但係我朋友話依家冇將最想讀嘅擺响band 1A, 咁就算之後分數夠,大學都可能唔收 ...
我知嘅係如果放榜前要interview嘅課程,會有呢個可能。或者其他家長有冇補充?

醒目開學勳章 王國長老

littleflowers 發表於 17-12-26 12:02
我個囡間學校都係咁教我地,但係我朋友話依家冇將最想讀嘅擺响band 1A, 咁就算之後分數夠,大學都可能唔收 ...

我有在info day問過大學代表(職員/學生)。佢地話無影響。總之一句講晒最後都係睇分數。學樓上話齋最大影係現階段(放榜前)有無得見
我都係知咁多咋

醫科就要放band A,因為會安排interview,跟住比offer 你,夠分即收。其他科就無所謂,夠分就收。

醒目開學勳章 王國長老

我今日同公司兩個intern傾計,佢地都一致話無誠意分呢樣野。總之放DSE 榜後睇送食飯,將想要嘅掉返上前就可以
與我認知相同,呢個階段最緊要放「有機會面試/面試好緊要」的在band A

醒目開學勳章 王國長老

kingchun 發表於 17-12-27 13:31
醫科就要放band A,因為會安排interview,跟住比offer 你,夠分即收。其他科就無所謂,夠分就收。 ...

唔係呀,聽講社工、nursing、hotel等都好重面試呀。咁當然醫科就神好多啦

醒目開學勳章 王國長老

wyl 發表於 17-12-9 22:00
e-app開始咗報名啦,你女報唔報?我女學校極力建議最少要報定一兩個做後備,以防萬一。 ...

原來無答你,唔好意思
暫時唔報住,因朋友話其實好多到時即報都有位,唔駛驚
而且jupas有報d門檻十幾分。唔會炒得咁金掛

Charlotte_mom 發表於 17-12-27 16:20
我今日同公司兩個intern傾計,佢地都一致話無誠意分呢樣野。總之放DSE 榜後睇送食飯,將想要嘅掉返上前就 ...

謝謝你的回覆,可以安心啲喇

Charlotte_mom 發表於 17-12-27 16:36
原來無答你,唔好意思
暫時唔報住,因朋友話其實好多到時即報都有位,唔駛驚
而且jupas有報d門檻十幾分。 ...
真係? 咁我都諗諗報唔報住先

醒目開學勳章 王國長老

wyl 發表於 17-12-27 16:58
真係? 咁我都諗諗報唔報住先

朋友話唔係科科deposit都可以轉得走。有d大拿拿咁就幾千。叫我唔駛急wor。所以我決定慳返d彈藥(中六補習費太傷

oea deadline end of jan?
‹ 上一主題|下一主題