用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS 和 HY 1st in 完的感覺
樓主: 222magmag
go

DGS 和 HY 1st in 完的感覺  

Yanamami 發表於 17-12-3 17:35
年年都係禁,無变过……
我女上年連 Music test 攪咗2.5小時,返屋企仲發燒

Bluegene 發表於 17-12-3 19:24
你交表,DG就攞 rankorder, 頭三只係參考,rank order 更清晰
HY 都係咁,不過鍾意 in 吓,好似人人有希望 ...
好似人人有希望.....好無謂囉?

Ktfk 發表於 17-12-3 19:07
攪教育就咁成功

反而小小衛生嘢就攪唔好 ...費解?
係喎,呀女說樓上學生洗手間也一樣咁差!對這間學校好失望!

Bluegene 發表於 17-12-3 19:40
我女上年連 Music test 攪咗2.5小時,返屋企仲發燒
你個女現在讀那間?

你交表,DG就攞 rankorder, 頭三只係參考,rank order 更清晰

呈2都好多未考,可以攞到乜rank order ?

mcl203 發表於 17-12-3 19:58
呈2都好多未考,可以攞到乜rank order ?
攞呈一加看埋小五全年成繢啩。

222magmag 發表於 17-12-3 20:01
攞呈一加看埋小五全年成繢啩。

應該係呈2後交晒上EDB,約3月初先有,這可以解釋為何唔少直資3月陸續in和出offer,官津3月大舉安排in ~~~

zitaeric 發表於 17-12-3 19:17
好似冇3000幾,边到睇到,最後收表前-日話去到1600

我last一日11:00已排到1800,估計有2000in HYS!

222magmag 發表於 17-12-3 19:54
你個女現在讀那間?
咪入咗HY,人人有希望

其實我覺得有d奇怪,DGS出offer時間應該未有EDB ranking。我認知係呈一加呈二,教育局先出ranking。

HY都有叮囑一出6年級呈二成績表即刻交去學校。不過我又諗如果都冇call我2nd in仲交唔交好。

kirstyau 發表於 17-12-3 20:59
其實我覺得有d奇怪,DGS出offer時間應該未有EDB ranking。我認知係呈一加呈二,教育局先出ranking。

HY都 ...

梗係交,call 2nd in时间幾長下……早call既有人唔去,後面会繼續補上,你唔交成績表,可能連補上既机会都無~

kirstyau 發表於 17-12-3 20:59

HY都 ...

呈二大多聖誕前就有,HYS 2nd多在四五月。

舊年可能in最早時段,唔覺得混亂。都幾順暢,都未有時間開始緊張,就已經見完
反而DG在門口排隊等時,好長條隊,大家又安安靜靜,好緊張。

如果有的揀,我一定揀最早見。

fatman69 發表於 17-12-3 21:04
呈二大多聖誕前就有,HYS 2nd多在四五月。
咁遲才2nd in?!

222magmag 發表於 17-12-3 21:10
咁遲才2nd in?!
唔係,舊年一月已經in咗好多。今年唔知如何安排

回覆樓主:

HY 用佐差不多90分鍾先in完,阿女起條走廊到見到校長行來行去,校長仲同佢傾佐兩句,好多小朋友都吾認得,都冇理踩校長
妹妹豬 齊來做個好朋友)

Yanamami 發表於 17-12-3 18:20
8級琴其实(好殘忍既事实)好多间唔當係一个强項……就算好似SPCS俾你in完又如何?佢地早有心目中2nd in lis ...
Yanamami,我認同你話SPCS有心目中的2nd in list,因為上年阿女報呢間,要入電腦交book report,我自己衰...一拖再拖...拖到最後一日先打,結果deadline前打唔哂submit唔到,諗住死梗,點知in完之後竟然有2nd in,我自己都好驚訝,乜交唔到book report 都有2nd in?令我感覺book report是否只是做場戲難吓D人,但2nd in撞了另一間津校的interview無去,無緣著格仔裙

Yanamami 發表於 17-12-3 21:03
梗係交,call 2nd in时间幾長下……早call既有人唔去,後面会繼續補上,你唔交成績表,可能連補上既机会都 ...

Thanks!咁一出我都係交左先算,叫盡左最後努力。

回覆 Eat_Sleep_Play 的帖子

駛乜入去先打!梗係一早係MS Word打好晒!copy & paste!搞掂
好彩你已經打好藍呔!一樣咁醒神

如果一早俾我知道因為咁無submit report!實忟到我會打你PatPat

Eat_Sleep_Play    發表於 17-12-3 21:45

回覆 kirstyau 的帖子

一定要交