用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 英文長期班
樓主: muimuimandy
go

英文長期班  

王家爸爸 發表於 18-7-13 11:20
我會買呢隻,應該係同huba講既一樣:https://www.amazon.com/all-new-amazon-echo-speaker-with-wifi-alexa ...

但我想問一下 裝上話呢舊野係可以接受指令同你播歌打電話,但係對細路英文升呢黎講,仲有咩功能可以幫到呢?其實我都想練習講英文
12月15日出左世啦!似足我老公!

醒目開學勳章

PKQ 發表於 18-7-13 11:36
多謝你呀. 唔知有無人會一齊買可以平d

P.S.我未在AMAZON買過野

有興趣

Karencks 發表於 18-7-13 15:26
但我想問一下 裝上話呢舊野係可以接受指令同你播歌打電話,但係對細路英文升呢黎講,仲有咩功能可以幫到呢 ...
你叫你小朋友同佢傾偈,問佢野,例如如果小朋友鍾意足球,問佢各國足球隊既情況、最新既比賽結果、佢估邊隊會贏等等,佢會回答你,然後你再問,佢再答。
如果佢聽得明你小朋友講嘜,咁小朋友既發音應該無問題。如果佢聽唔明你小朋友講嘜,咁小朋友既發音應該有問題,一路問,一路學,小朋友自然學到野。

王家爸爸 發表於 18-7-13 16:10
你叫你小朋友同佢傾偈,問佢野,例如如果小朋友鍾意足球,問佢各國足球隊既情況、最新既比賽結果、佢估邊隊 ...

明白晒
12月15日出左世啦!似足我老公!

Karencks 發表於 18-7-13 16:22
明白晒
不過隻野會慢慢習慣你小朋友既口音,所以幾個月你RESET佢一次,睇佢仲聽唔聽得明。

王家爸爸 發表於 18-7-13 16:10
你叫你小朋友同佢傾偈,問佢野,例如如果小朋友鍾意足球,問佢各國足球隊既情況、最新既比賽結果、佢估邊隊 ...
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/聯盛數碼/s/H5039001/電子電器/電子電器/視聽娛樂/音響/喇叭/Echo-第二代-藍芽聲控智能喇叭-黑炭色-一年保養/p/H5039001_S_Amazon_echo_2nd_Gen_CharcoalFabric

HKTV 介紹同AMAZON 的, 好似2樣唔同東西架 ???
HKTV 一樣是否有你講的FUNCATION  ????!!!!

PKQ 發表於 18-7-13 10:51
王家爸爸, hktvmall有好幾款google home, 初中便款好呢?
最平隻 mini 就得,水貨應under 400$

PKQ 發表於 18-7-13 11:36
多謝你呀. 唔知有無人會一齊買可以平d

P.S.我未在AMAZON買過野
如果買左可以分享講下效果嗎

MrBeast 發表於 18-7-13 18:19
邊度有?

shirley2014 發表於 18-7-15 23:07
邊度有?
price.com is ur friend.  just make sure the box s not been opened.

MrBeast 發表於 18-7-13 18:19
唔該晒! 我去睇吓先.

shirley2014 發表於 18-7-15 23:06
如果買左可以分享講下效果嗎
我仲未決定買邊款好

PKQ 發表於 18-7-16 11:16
我仲未決定買邊款好
唔急,你慢慢睇再等你分享

PKQ 發表於 18-7-16 11:16
我仲未決定買邊款好

係咪夾埋買平D?我想買呀!

我會買呢隻,應該係同huba講既一樣:https://www.amazon.com/all-new-amazon-echo-speaker-with-wifi-alexa ...

點解講講下「英文長期班」會變咗團購帖嘅

huba 發表於 18-7-18 02:02

點解講講下「英文長期班」會變咗團購帖嘅
最長期又最平既「英文長期班」係 Echo Alexa 或者 Hey Google,幾百蚊學幾年。當然 Siri 同 Cortana 都係唔錯既選擇,不過無咁好用。

王家爸爸 發表於 18-7-18 10:36
最長期又最平既「英文長期班」係 Echo Alexa 或者 Hey Google,幾百蚊學幾年。當然 Siri 同 Cortana 都係唔 ...

買了google home mini給小朋友練習英文,幾好

王家爸爸 發表於 18-6-8 12:20
HKTVmall 有。

請問呢個適合中三嗎?

王家爸爸 發表於 18-7-18 10:36
最長期又最平既「英文長期班」係 Echo Alexa 或者 Hey Google,幾百蚊學幾年。當然 Siri 同 Cortana 都係唔 ...
好得意喎, 係咪人工智能嚟? 如果係咁, 正常一定明白小朋友講乜喎, 因為Siri好聰明, 點講佢都聽得明喎。