用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 英文長期班
樓主: muimuimandy
go

英文長期班   [複製鏈接]

little_yolky 發表於 18-8-24 17:22
家姐成日爭住唔俾妹妹玩, 之前俾佢哋玩Siri就係咁
不如一樣一部,抽籤決定邊個要邊部。之後記得比包膠

MrBeast 發表於 18-8-21 19:11
我今早好似見到 google home mini 320 咋
我上網search咗好耐, 最平398喎, 你邊度咁平呀?

IloveJJ 發表於 18-8-25 10:39
咁唔係應該教佢哋輪流玩嗎?
由細教到大喇, 聽至得架。

1998Ruby1998 發表於 18-8-24 22:49
回覆 little_yolky 的帖子

我玩電話內置嘅 Voice Recorder,因為有齊普通話、英文、法文、義大利文、俄文 ...
電話內面個voice recorder唔係就係錄音咩? 點解仲有其他功能? 我哋玩siri時, 佢會將D說話變咗文字彈出嚟的, siri都好聰明, 次次都彈得啱, 不過係成日唔識答啫。

little_yolky 發表於 18-8-27 09:10
電話內面個voice recorder唔係就係錄音咩? 點解仲有其他功能? 我哋玩siri時, 佢會將D說話變咗文字彈出嚟的, ...

可以轉 text 10 分鐘 (教緊幼稚園 phonics)  
Screenshot_20180827-091946_Voice Recorder.JPEG
Screenshot_20180827-092026_Voice Recorder.JPEG

little_yolky 發表於 18-8-27 09:07
好似係hktv乜乜電子節,你知e加big data突然banner ad 出現,3百尾正常水價,上price.com chk 下

little_yolky 發表於 18-8-27 09:07

hktvmall

Google - Google Home Mini家居助理(迷你版)淺灰色, HKD330
Google - Home Mini 智能無線喇叭 (內置語音助手) 淺灰色 (平行進口), HKD320

唔知有嘜分別, 仲未決定買便款

PKQ 發表於 18-8-27 10:21
hktvmall
咦? 點解唔同名既???

1998Ruby1998 發表於 18-8-27 09:24
可以轉 text 10 分鐘 (教緊幼稚園 phonics)
哇, 你個voice recorder咁好既? 我個iPhone voice recorder只得錄音咋。可以練埋普通話, 真好。

IloveJJ 發表於 18-8-27 09:53
但我都唔會因為咁而買兩份,我咩都無買兩份,好嘥錢!
係好麻煩架。

例如, 佢兩個差咁近, 一般家姐D衫都會俾阿妹著。家姐無衫咪買囉, 阿妹見到又想買新衫, 但佢已經一櫃都係衫喇, 佢話唔鐘意家姐D衫(因為家姐係pink lady, 阿妹鐘意藍色), 勁麻煩。

PKQ 發表於 18-8-27 10:21
hktvmall
都話一樣law,平行進口=水貨,冇保養。如果$330 係行當然買行,唔係就最平個隻

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 18-8-27 09:10
電話內面個voice recorder唔係就係錄音咩? 點解仲有其他功能? 我哋玩siri時, 佢會將D說話變咗文字彈出嚟的, ...
唔識答都叫聰明?
alexa同hey google好好多,起碼好多問題都答到,仲幾有智慧

醒目開學勳章

MrBeast 發表於 18-8-27 11:00
都話一樣law,平行進口=水貨,冇保養。如果$330 係行當然買行,唔係就最平個隻 ...
我響日本買2百零咋,反正都無諗住整,水唔水無咩所謂

ps, 3百二三平過我買個價,我已覺得好抵

bobbob 發表於 18-8-27 12:07
我響日本買2百零咋,反正都無諗住整,水唔水無咩所謂
之前promo 美國30 us ,唔知e加正價幾多,其實幾十蚊markup 可以接受

pps 網上買野,當然睇下多店多少生意和負評(雖然明知有打手)

bobbob 發表於 18-8-27 12:06
唔識答都叫聰明?
alexa同hey google好好多,起碼好多問題都答到,仲幾有智慧
...

佢聽得明我哋講嘢喎, 仲唔聰明?

‹ 上一主題|下一主題