用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Monkey xXxX 慘痛經歷
go

Monkey xXxX 慘痛經歷 [複製鏈接]

[size=28.1094px]每個星期兩天,晨早起床,花那麼多心機,那麼多時間(不計學費),換來的卻係得個“坐”字!!!

[size=28.1094px]原來每次小朋友只被安排坐下,自己寫字或做勞作,外藉老師只每次落堂前會將 練習 答案讀給小朋友聽。
[size=28.1094px]純粹經驗之談,家長係幫小朋友報讀課程時,真的不只應考慮地點方便,那些連鎖式經營的English centre不知可不可控制教學質數。另外,也多點時間關心小朋友,以免被那些不負責任的[size=28.1094px] learning centre 拖垮 小朋友嘅進度!

3    0    0    0

回覆樓主

替你們不值啊!請問你點發現件事?

vvik 發表於 17-11-24 11:23
替你們不值啊!請問你點發現件事?

上了兩個多月突然話換老師,話因為老師完約。。。所以問多左小朋友上堂情況。
見佢本練習老師比晒 excellent 佢,咪問下佢,點知,佢話老師話1 is A, 2 is C.... 全部的答案都係讀比佢寫。。。

回覆樓主:

其實我都分享過呢間野好差 ,老師英文又唔掂,所以無讀

唔講唔知咁差喎....

回覆 babyco 的帖子

如果之前睇到你地的post就好,唔洗 嘥咗gum多時間...

咁差

有無多d家長可以分享下!讀左兩個月,見小朋友又好鍾意返,以為好好!

DengCK 發表於 17-11-26 10:30
咁差

有無多d家長可以分享下!讀左兩個月,見小朋友又好鍾意返,以為好好!

有了解外小朋友開心的原因及進度嘛?我小朋友之前上那間有貼紙送及儲多貼紙可扭蛋,所以見好多小朋友都開心。

Tungpigmom 發表於 17-11-26 22:51
有了解外小朋友開心的原因及進度嘛?我小朋友之前上那間有貼紙送及儲多貼紙可扭蛋,所以見好多小朋友都開 ...

我小朋友都好鍾意上。但佢太細個講唔到上堂細節我知

回覆樓主

我小朋友由chatroom開始上,之後轉左trinity 我覺得都ok喎,價錢又唔算貴;
trinity grade 2 開始深,我問返亞女又真係識答咁

sushimama 發表於 17-11-30 23:57
我小朋友由chatroom開始上,之後轉左trinity 我覺得都ok喎,價錢又唔算貴;
trinity grade 2 開始深,我問 ...

gum你好lucky

絕對身同感受。暑假時我安排囝囝上trinity 1.返到黎我每次見老師比佢嘅comments相若。有一次好深嘅英文老師都比excellent,我問返個仔,佢根本唔識,咁我問佢點解上堂識答,佢就話我知係老師講個答案。我暑假比幾千蚊上呢間中心嘅堂,佢地係咁教D學生,極度無良呀

回覆樓主

我之前用咗七個月時間去學佢嘅拼音第一級,四個小朋友一班,我個仔每次都做好多練習,一行都寫好多個字,我問返佢哋點解寫咁多字,佢哋話因為我個仔係班入面係最叻,做嘢最快,所有野都識,所以時間多咗,仲有時間畫畫添!佢哋根本係因應全班嘅需要而拖慢左我個仔嘅學習進度。我想左四五個月已經想停。

相反而家個星期山長水遠去佐敦學拼音,轉左學RWI,  學左三個月已經進步好多... 所以真係唔好浪費金錢響呢間野度!

我之前都響荃灣返過幾個月,真係火都嚟埋,又轉老師又亂咁教!直至搵到依家呢間,先安安穩穩,依家讀咗差不多半年

回覆樓主:

我仔上嗰間 monkey txxx ok wor... 學咗一年已經識自己拼音

Amazing1224 發表於 17-12-4 01:24
絕對身同感受。暑假時我安排囝囝上trinity 1.返到黎我每次見老師比佢嘅comments相若。有一次好深嘅英文老師 ...

跟本就係是但放個外籍人士入課室就算!

astrowife 發表於 17-12-4 09:54
我之前用咗七個月時間去學佢嘅拼音第一級,四個小朋友一班,我個仔每次都做好多練習,一行都寫好多個字,我 ...

絕對明白, 嘥時間嘥錢! 仲換來一肚氣!

JosephineSam 發表於 17-12-5 19:40
我之前都響荃灣返過幾個月,真係火都嚟埋,又轉老師又亂咁教!直至搵到依家呢間,先安安穩穩,依家讀咗差不 ...

你最後搵左邊間呀? 係荃灣富利達中心那間嗎?

JosephineSam 發表於 17-12-5 19:40
我之前都響荃灣返過幾個月,真係火都嚟埋,又轉老師又亂咁教!直至搵到依家呢間,先安安穩穩,依家讀咗差不 ...

請問而家轉左邊間?

回覆 DengCK 的帖子

我都係呢間, 我都覺得老師俾答案, 無理由堂堂都識晒, 所以決定幫佢轉, 佢係返得好開心, 睇你個post後我問我女, 但佢剛4歲太細問佢都唔識答我上堂係點, 唔想o徒錢返去唱果首phonic song就叫教左.
‹ 上一主題|下一主題