用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 k3 考咩cert好
go

k3 考咩cert好

K3直資私校全軍覆沒,自行得15分無望,要等6月大抽獎或叩門,而家佢咩cert都冇,叩門有點危,請問呢半年可考咩cert好?

kscullie 發表於 17-11-20 14:31
K3直資私校全軍覆沒,自行得15分無望,要等6月大抽獎或叩門,而家佢咩cert都冇,叩門有點危,請問呢半年可 ...
已經有啲嘜證書?

王家爸爸 發表於 17-11-21 18:38
已經有啲嘜證書?

咩都冇,學左兩年piano都冇考試...
學phonics 又唔會考試...所以咩cert都冇

kscullie 發表於 17-11-21 21:12
咩都冇,學左兩年piano都冇考試...
學phonics 又唔會考試...所以咩cert都冇

你自已希望小朋友入邊一類型學校 ?  區內最 top ?  谷嘅學校 ?  定揾d因材施教 happy school ?

MissUmuch 發表於 17-11-21 21:40
你自已希望小朋友入邊一類型學校 ?  區內最 top ?  谷嘅學校 ?  定揾d因材施教 happy school ?
...

區內谷谷地的小學,叩門必要時可能有用的cert, 你們有咩suggestions?

Cambridge Flyer
朗誦, 音樂, 運動獎

王家爸爸    發表於 17-11-23 11:25

tonywcc 發表於 17-11-23 10:16
Cambridge Flyer
朗誦, 音樂, 運動獎
Cambridge Flyer 應該最適合;朗誦節無嘜幼稚園既項目,亦都已經開始緊比賽;音樂可以考慮(反正已經學咗兩年);運動對幼稚園學生唔太容易。

回覆樓主

Cambridge starter
學左兩年琴可以報d鋼琴比賽
坊間有些朗誦比賽都可以試下玩

回覆樓主

我都想考cert或者參加d比賽,準備扣門用
已經參加緊朗誦節,明年仲有冇?
請問那裡可以找到資料?

kscullie 發表於 17-11-20 14:31
K3直資私校全軍覆沒,自行得15分無望,要等6月大抽獎或叩門,而家佢咩cert都冇,叩門有點危,請問呢半年可 ...

畫畫比賽?