用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 沙田石門 Babington 做評估
go

沙田石門 Babington 做評估   [複製鏈接]

之前去左沙田石門間 Babington 做 RWI 評估, 一入門口接待處職員知道做 RWI 評估後很快就催促報課程, 小朋友還未評估呢, 亦不知間學校如何運作但就已經不停催促報讀課程, 小朋友做評估時有問題想查詢一下就問接待處職員但問問親咩都話佢唔知亦顯得不耐凡, 只想你快點付錢報讀課程, 到小朋友評估傾談時評估人員也是那樣的, 同我講你小朋友什麼都不懂(語氣是很差的,而評估前我已通知貴校小朋友什麼拼音也沒有學亦沒有上英文班,那何來識佢地評估的拼音字呢?如果小朋友識仲要報讀這個課程嗎?)到職員介紹小朋友要從何學起,課程內有什麼讀, 但說到一半就說「講得太長遠了, 佢咩都唔識, 又不懂寫字(我小朋友剛上K2, 學校才剛上1天課何來識寫字?)讀住先啦」仲要全程對住家長同小朋友黑面, 小朋友去到新地方會周圍望問下問題, 職員見小朋友咁樣又黑面, 已即時叫小朋友等我地傾完先再問(小朋友亦聽話停止發問)不過個職員仍然全程黑面, 還會係傾談時 wechat 或離開講電話, 這次評估令我對呢間學校印象很差很差, 是辦學團體嗎?不見得重視小朋友?所以最後我冇報讀呢間, 呢間學校太商業化係咪催你報咩都唔想講解 (不過我相信不是全部分校職員都係咁既)
   3    0    0    1

yanyan096 發表於 17-11-15 19:05
之前去左沙田石門間 Babington 做 RWI 評估, 一入門口接待處職員知道做 RWI 評估後很快就催促報課程, 小朋 ...

我仔返緊美孚果間又ok喎, 返得好開心, 一到星期五就好開心, 因可以上堂, 老師方面都ok, 有 whatsapp同我講返阿仔個進度, 所以暫時滿意

rosan1012 發表於 17-11-22 18:49
我仔返緊美孚果間又ok喎, 返得好開心, 一到星期五就好開心, 因可以上堂, 老師方面都ok, 有 whatsapp同我講 ...
me too,美孚開張就去上堂,已經上左年幾, 暫時最唔滿意係老師轉得比較密..可能成日要上traning

回覆樓主

回覆樓主

Babington 係全港最大提供應RWI嘅英語中心(睇番Oxford Path website 就知),如果admin 態度差,可以同總部投訴,如果唔係好難搵第二間centre 學RWI(除非唔理地點)。
如果你讀緊RWI 就會覺得老師個個都必定係英式口音,同埋水準好,因為正式嘅RWI tutor必須要取得Oxford 認証先至可以教RWI,出面有D老師冇Oxford認証但攞套教材去教,未必可以發揮RWI的最好效果。

石門讀RWI, 有其他選擇.  你可以去比較下.

emmyhung 發表於 18-3-6 22:18

仲有其他選擇嗎?可唔可以pm話我知仲有邊間,我見oxford path個網頁成個沙田只有一間

本來我想個女9月升K1時開始報,但見到呢個post又嚇一嚇,又無理由跨區

BMouse 發表於 18-4-16 06:57
仲有其他選擇嗎?可唔可以pm話我知仲有邊間,我見oxford path個網頁成個沙田只有一間

本來我想個女9月升K ...

Oxford 網頁係冇架,佢地自稱Oxford 出黎自立門戶

回覆 bonmom 的帖子

請問OXFORDPATH下面其他教學中心, 例如: Meadow English, Kiddikraft 質素如何, 是否一樣?

回覆 BMouse 的帖子

BMouse, please check PM

emmyhung, please PM me. Thx.

回覆樓主:

Dele

emmyhung 發表於 18-4-17 16:13
回覆 BMouse 的帖子

BMouse, please check PM

Emmyhung 都可以pm我嗎?

我約左黎緊呢個星期會去做評估,我又係見oxford網頁入面得Babington 有得讀RWI,睇完樓主既留言,我有d擔心.....

仲有邊間有得讀,俾我做兩手準備都好丫

塔塔 發表於 18-4-18 14:47
Emmyhung 都可以pm我嗎?

我約左黎緊呢個星期會去做評估,我又係見oxford網頁入面得Babington 有得讀RWI, ...

做完評估可否update下?

另外果間我攞左單張睇,價錢差$20,如果價錢差不多又覺得讀返Oxford會好d, 感覺品質有保証d

BMouse 發表於 18-4-18 21:41
做完評估可否update下?

另外果間我攞左單張睇,價錢差$20,如果價錢差不多又覺得讀返Oxford會好d, 感覺 ...

我係2間用家,而家轉左k, 老師職員其實幾有heart,另可再上k 既fb了解多啲

麻煩你pm我,thanks

回覆 littlebobo113 的帖子

Hi Littlebobo, please check PM.

石門個間真係只係猛叫人報, 但問佢課程大約教D 咩就帶你游花園唔肯講, 但咩都唔知點叫人放心讀呢?

可能只係個接待處職員問題, 但真係幾趕客

回覆樓主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題