用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇大約學費3萬鎊英國boarding school 推介? ...
go

有冇大約學費3萬鎊英國boarding school 推介?

如題,謝謝

回覆樓主

補充,男女校

回覆樓主:

Flying Hall School

回覆 db7mu23 的帖子

Thank you

SarsMum 發表於 17-11-14 11:14
回覆 db7mu23 的帖子

Thank you

預算讀什麼級 !

回覆樓主:

Shebbear College 

Fees for the Academic Year 2017 – 2018 (effective September 2017). 

Senior School / Sixth Form

        Day (inclusive of transport and lunch) – £4195 per term

        Weekly Boarding – £4945 per term

        Termly Boarding – £8350 per term

搵升學中心傾和此校傾,有9折 !

db7mu23 發表於 17-11-14 10:09
Flying Hall School

抵讀

亮燈 發表於 17-11-14 11:56
抵讀

係 !

Moyles Court School  

Fees for the Academic Year 2017 – 2018.

提供小四至中五課程,距離倫敦希斯路機場1.5 小時車程,現時校內有大約 160 位學生,約 20 多位在校內寄宿。

        Termly Boarding – £8505 per term

有獎學金約有8折 !

dsedse 發表於 17-11-14 12:55
Moyles Court School  

Fees for the Academic Year 2017 – 2018.

抵 !

回覆樓主

謝謝各位資料,打算下年year10. Agent 介紹 City of London Freemen's School.  此校八百幾人只有五十幾人寄宿,大部分香港學生。請問好唔好?

SarsMum 發表於 17-11-14 23:10
謝謝各位資料,打算下年year10. Agent 介紹 City of London Freemen's School.  此校八百幾人只有五十幾人 ...

個人意見 :

細校ㄑ約200學生〉
鄉郊
多英國本土學生 !

學英語都快D !

回覆樓主:

好似8%宿舍生其中5%是香港生,50人計40人約港生,除番每级平圴10個都冇,如果小朋友快溶入越多越好,思鄉病較少發生

謝謝各位資料,打算下年year10. Agent 介紹 City of London Freemen's School.  此校八百幾人只有五十幾人 ...

個人覺得唔太好,因宿生太少,而且絕大部份係香港人,對佢學習英語及跟其他國家同學溝通既機會少。

係宿舍度,多英國本土同學,少唐人,得閒吹下水,係咁嘅情況下,英語進步好快 !

回覆樓主:

英語教得快及地道,住homestay較好,一般英國本土人少住宿舍…

db7mu23 發表於 17-11-15 09:52
係宿舍度,多英國本土同學,少唐人,得閒吹下水,係咁嘅情況下,英語進步好快 !
...

agree,宿舍大部份香港生即係唔駛講英文啦

2018Year10 就要快d決定啦,好多學校收完申請表。

我自己打算報2019 Year 10,呢間寄宿生少,海外生多,我就無咩興趣。

scso 發表於 17-11-15 11:56
agree,宿舍大部份香港生即係唔駛講英文啦

係呀,阿仔講㗎。
讀了兩年,阿仔話依家講英語,尤其是敍述事件時,要諗下如何放D笑位落英語度,仔話有難度 ,要擺多些時間下去鑽研!!

呀仔Yr.9-Yr.13在Freemen’s讀,上屆畢業的。學校老師、本地生們都很好,無欺凌海外生。呀仔曾説過,就算寄宿生大部分是香港人(當中主要是Sixth form生),如果你孩子去讀是Yr.10,  上堂時一班都是本地生,所以英文必定進步得快,就算寄宿生大部分是香港人也𣎴是問題!學校對關顧學生也很好。除了試過從洗衣房拿回來的發現少了一隻襪子,都無財物被偷!

這是一所整體很好的學校