用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 有冇金巴倫用家K1用家?
go

有冇金巴倫用家K1用家?

有冇金巴倫用家K1一班係幾多人?學費大約幾多錢?係咪有net teacher做班主任?

Lky024 發表於 17-11-13 21:43
有冇金巴倫用家K1一班係幾多人?學費大約幾多錢?係咪有net teacher做班主任?
...

我都想知

回覆樓主:

我係K2家長,係有Net teacher 及香港老師各一做班主任。每日有個半鐘上英文.

回覆樓主

幾多人一班?

CANCANCHEUNG 發表於 17-11-14 13:35
我係K2家長,係有Net teacher 及香港老師各一做班主任。每日有個半鐘上英文.
...

請問老師有愛心嗎?

Lky024 發表於 17-11-14 15:39
幾多人一班?

大约12-14 人一班

leungsweethome 發表於 17-11-17 22:36
請問老師有愛心嗎?

老師好有愛心,就算你見到部份老師好似好惡,但其實個個都好好。

...

學费今年$5230

...

我係今年K1家長,學費$5300左右,雜費書簿費乜費物費加埋要$5-6000左右(大約),茶點半年$2300(大約)我無join茶點。

老師好,有愛心,課程編製好,我個仔鍾意,不過未必人人buy, 事實好多家長覺得貴。唔係谷又唔太hea, 家長無壓力。

一個班主任,一個助教,一個net每日90分鐘,普通話堂每日20分鐘。個net唔係班主任,但跟得足,上英文課時間夠。每日有功課,但15-20mins可以完成,一定要家長協助。

班人數不同,今年由15-25一班,視乎課室同經驗老師再安排。fresh老師班人少d,經驗豐富老師班會多人。

唔係星級學校,但各樣屬於中上,雖然貴少少,但我覺得又值。

CANCANCHEUNG 發表於 17-11-17 23:07
大约12-14 人一班

最小班也有15人,大班有25-26人

因為課室size 不同,些班房細,有些大。

上午班多數幾人1班? NET TEACHER (LUKE, NATHALIE & KATE) OK MA? 上午班那個班主任最NICE (JUST 個人意見,  今年小朋友入讀N1, 想了解多D喳,作參考.) TKS.

請問K1是否要開始學寫英/中文字? 若不是, 幾時開始呢?

因開發日時見家長義工多過老師, 是否很多要家長參與的活動?

回覆樓主

大家會跟份校服訂購form 買一set (即兩套)校服?school cap是否必要?

kekeneko 發表於 18-3-26 11:53
上午班多數幾人1班? NET TEACHER (LUKE, NATHALIE & KATE) OK MA? 上午班那個班主任最NICE (JUST 個人意見, ...

上午班有15-25人一班。
外籍老師好好,我個仔好鍾意。

k1wong 發表於 18-4-12 12:26
請問K1是否要開始學寫英/中文字? 若不是, 幾時開始呢?

K1係畫缐多d,下學期會開始有英文字母。未寫中文字。

k1wong 發表於 18-4-12 12:31
因開發日時見家長義工多過老師, 是否很多要家長參與的活動?

有少部分家長會做義工,我無

sunshineB 發表於 18-4-13 19:28
大家會跟份校服訂購form 買一set (即兩套)校服?school cap是否必要?

校帽可以唔帶,不過學校outing時可以用,隨你,學校無規定。

我有校服多,可以二手讓出,8-9成新,有興趣可pm

我上年買多幾套,點知又有人比,最後新有d無乜著過。

我都有校服,pm me if interested