用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC announced offer!
樓主: 大波大
go

SJC announced offer!  

I want to join too,My son will study K1 in coming sept,tks!

ALICE908 發表於 18-6-25 23:37
I want to join too,My son will study K1 in coming sept,tks!
Ok, please PM me

請問我可唔可以JOIN? 因為小朋友8月會讀,THANKS!!

poonwin 發表於 18-6-29 17:18
請問我可唔可以JOIN? 因為小朋友8月會讀,THANKS!!
Please PM me

我可否join whatsapp group,我女剛收到sjc 19/20 k1 offer,想了解多d sjc。希望大家可以分享多d資訊比我。我聽講SJC基本上8成都用英文溝通我女平時係屋企係零英文,我地都系用廣東話同佢交談,佢只係識26英文字母,顏色,動物ge英文,所以有d擔心佢適應唔到,唔知老師同學講緊咩,會唔出聲唔開心。有無用家可以講下平时學習情况係點呀?係咪有一中一英班主任,如果小朋友開頭聽唔明英文有無問題,有無其他支援架?

回覆樓主

Pls add me to the group, thanks!

回覆 快樂兔B 的帖子

我pm左你

呢個谷應該係上年架喎。有個大仔現在SJC K3, 細仔現在PN

回覆 HomemadeMom 的帖子

哦,我唸住可能佢地有用家分享group,所以問下。

請問我女平時係屋企係零英文,我地都系用廣東話同佢交談,佢只係識26英文字母,顏色,動物ge英文,所以有d擔心佢適應唔到,唔知老師同學講緊咩,會唔出聲唔開心。你可唔可以講下平时學習情况係點呀?係咪有一中一英班主任,如果小朋友開頭聽唔明英文有無問題,有無其他支援架?
另外可否pm你問呀?

LogHey 發表於 17-11-15 12:27
I want to join the group

I want to join group too thanks

回覆樓主

My son got offer too, can I join the group? Thx

回覆樓主

我都收到18/19 K1offer,但係諗緊讀唔讀,有無人可以分享一下?

學校老師係點?我見有用家話呢間係谷而著重學術既學校,如果我仔係比較好動,會唔會比老師鬧?
學校既校車路線安排係點架呢?住屯門有無車?
功課程度係點?要家長跟好多嘛?多唔多親子功學?
全日班學生返學的時間表係點?
唔好意思,咁多問題,希望有用家可以分享多d,謝謝!

回覆樓主

是否有wtsapp gp,我都想入,謝謝!

I want to join the whatsapp group, please PM, thanks!

我小朋友讀緊N,學術係好好小朋友英文對答唔係問題,普通話都教得好好小朋友好快就識讀翻上堂教嘅野。
但我小朋友比較好動成日俾老師投訴,而老師又會成日建議你去做評估呀睇醫生咁,所以我地下年都唔會留升K,但如果你小朋友係靜態啲嘅而間學校好適合

majaima 發表於 18-11-19 13:46
我小朋友讀緊N,學術係好好小朋友英文對答唔係問題,普通話都教得好好小朋友好快就識讀翻上堂教嘅野。
但我 ...

咁老師打比你係點講?投訴同時有無講會幫小孩學習坐定?你覺得老師質素如何?
你小孩係家中同學校係點?

jessica125hk 發表於 17-11-15 18:06
Could you join our group to share more information with us who got offer in the coming academic yea ...

May I join the group please