用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城定將軍澳校網
go

九龍城定將軍澳校網

亞女九龍城讀小學,成績b2c..
b2 中學係咪將軍澳好過九龍城?

elbar    發表於 17-11-10 19:36

kwankwanchun 發表於 17-11-10 15:23
B2女仔九龍城一定好, 因為有女校。不過要make sure keep到B2。

little_yolky 發表於 17-11-10 16:30
B2女仔九龍城一定好, 因為有女校。不過要make sure keep到B2。

唔明,請問你意思是有B2的女校?
還是有很多B1女校,所以變相B2生有其他男女校選擇?

應該與Band1女校無關

回覆樓主:

男仔呢?

lovelinda 發表於 17-11-10 22:56
唔明,請問你意思是有B2的女校?
還是有很多B1女校,所以變相B2生有其他男女校選擇?
...
有B2女校 and B2女生可以偷雞入到的女校。

kwankwanchun 發表於 17-11-10 15:23

孩子屬B2c成績,向上選校的"空間"十分之大呢!建議你不要被區域限制著,先行去晒兩區之B2a/B2b/B2c學校聽聽其""簡介會"",看看哪所中學能夠對女兒有"""最大的成長幫助""".

YmOra 發表於 17-11-13 09:29
孩子屬B2c成績,向上選校的"空間"十分之大呢!建議你不要被區域限制著,先行去晒兩區之B2a/B2b/B2c學校聽聽其 ...

男仔有冇提議

asd456 發表於 17-11-13 10:58
男仔有冇提議

男孩子响"九龍城區"我會建議搏""陳瑞祺"",搏意思係由於""出生率""上升而有使""搏""的情況亦有所提升的呢!!!而最好最適合B2生嘅會是"何官"呢!其次,亦可以留意和去聽聽其"簡介會"的是"胡兆熾"的呢!

Deleted

little_yolky 發表於 17-11-13 09:07
有B2女校 and B2女生可以偷雞入到的女校。

Many thx