用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 jolly 定 monkey tree
go

jolly 定 monkey tree [複製鏈接]

邊間好?
   0    0    0    0

very depends on which branch,  上過JOLLY, 我呢間我覺得唔好,上左兩個月(一星期3 堂), 之後停左
1) 菲籍人教,佢本身口音都唔正
2) 上堂有半堂係玩, 我問左老師,佢話無半堂咁耐, 15 MINS左右,因為老師果時寫手冊! 但根據我問小朋友同聽到其他小朋友講, 玩既時間好耐 (所以小朋友超LIKE)
我有朋友都上JOLLY, 但人地話OK, 而且係西洋人正統口音教, that's why I said depends

Monkey -- No idea

我之前比小朋友係monkey 讀過,發現老師直接讀答案比小朋友及每堂叫小朋友自由活動。所以決定轉第二間

2間都返過, 我比較like monkey xx多d

JOLLY KINGXXX勁垃圾,將軍澳廣X,老師經常轉,在房玩電話,出出入入傾計去廁所,抄答案,食杯麵。 門口職員黑面,問多句都唔想答你。報名時扮NICE扮客氣(EstXX)。完全唔掂

william5575 發表於 17-11-10 01:59
邊間好?

Jolly 唔知,monkey 上過,睇你上邊間,一般啦,不過不失。

回覆 fredayys 的帖子

我小朋友在Moneky Tree上過PhonicsListening and Reading.
間間機構都是同樣一問題, 首要要遇上一個好老師, 其次就是materials好唔好用.

個人感覺我覺得Monkey TreePhonics由中級開始都幾難學, 他們的拆音方式有自由一套, 加上D生字不是常常用開的詞類, D連查字典也查不到讀音, 家長回家想跟小朋友practice都有d困難.  不過挨得過中級 (), 可能小朋友已經把Monkey Tree個套入咗腦, 高級又會好d.

海軍鬥水兵,
外籍老師通常也是師資不穩,
玩多過學,除非您接受西方教育,否則總是看不過眼 -_-"
‹ 上一主題|下一主題