用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 趙Sir的一個提示
樓主: tkinwong
go

趙Sir的一個提示   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 17-11-8 12:42
你又冇Book佢, 唔俾幾百蚊一個鐘人賺, 點會答你呢!

https://www.hk01.com/sns/article/131698

你都快d租個寫字樓開個人輔導啦,人地個別面談收緊$1800鐘呀,幾好搵 ! 仲日日full booking

se6b03 發表於 17-11-8 15:57
https://www.hk01.com/sns/article/131698 你都快d租個寫字樓開個人輔導啦,人地個別面談收緊$1800兩個鐘 ...

我認為當所謂"意見"涉及利益衝突時, 就唔會再客觀

其實我認為幼稚園選校也好, 小一選校也好, 中一選校也好, 家長最緊要知道自己想要乜同接受現實

真係需要協助既, 其實應該去搵家庭輔導, 唔係週圍去搵D整蠱專家
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

ChocoMilk33 發表於 17-11-8 14:13
佢個別諮詢要收錢,點會咁輕易回答家長

不過唔答咪算罷,唔洗咁態度

其實佢可以話自己準備講talk中, 而家唔方便傾住,跟手俾個卡片叫佢再約時間詳談咪得囉,又可以爭取多個生意機會!

99dogdog 發表於 17-11-8 16:06
其實佢可以話自己準備講talk中, 而家唔方便傾住,跟手俾個卡片叫佢再約時間詳談咪得囉,又可以爭取多個生 ...

某些資優可能對社交方面比較弱

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 17-11-8 14:04

可能,宜家係呢度使徒行者緊,搜集證據中~~~
乜你唔知佢 d 數據畀好多 "芝心" 人士拎左去用咩
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 17-11-8 15:45

升左上神檯嘅,點會再俾免費意見呀
有我陪你
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-11-8 15:55
咁駛唔駛得閒莊幾柱香俾上咗神檯既人?
唔係聖水咩

醒目開學勳章 王國長老

你都快d租個寫字樓開個人輔導啦,人地個別面談收緊$1800兩個鐘 ...
唔好出 link 喇.................幫人宣傳咩

醒目開學勳章 王國長老

你都快d租個寫字樓開個人輔導啦,人地個別面談收緊$1800兩個鐘 ...
我叫左佢開檔好耐, 記得請我做斟茶遞水呢個 post.

醒目開學勳章 貢獻勳章

hkpapa852 發表於 17-11-8 09:56
我識人搵XX師傅摘時辰填表添...... 最後又係派去寶校
我識個cfu,佢話俾我聽d case係中架!你個cfu唔得喎~

恐龍家

千語mami 發表於 17-11-8 16:20
某些資優可能對社交方面比較弱

啱啱睇完篇嘢先知道佢係資優,咁完全明白了

醒目開學勳章 貢獻勳章

人家打開門口做生意,好難樣樣免費,不過咁講,又真係唔夠公關training,應該講d唔講d嘛!

btw,响FB pm佢,起碼以前嗰班EK member,係有免費有限度吹水服務架
恐龍家

> 隨機編號

It is just a random number printed on the top of the application form. I don't think the number will affect the priority of assigning the primary school.

小曳人 發表於 17-11-8 16:56
人家打開門口做生意,好難樣樣免費,不過咁講,又真係唔夠公關training,應該講d唔講d嘛!

有限度? pm個地址和辦公時間,收費如何?~

99dogdog 發表於 17-11-8 16:06
其實佢可以話自己準備講talk中, 而家唔方便傾住,跟手俾個卡片叫佢再約時間詳談咪得囉,又可以爭取多個生 ...
如果識做生意的話,應該好熱情咁放丁丁料比個家長,等人覺得佢有料,咁又可以多個客仔上門找佢諮詢!!

ChocoMilk33 發表於 17-11-8 17:06
如果識做生意的話,應該好熱情咁放丁丁料比個家長,等人覺得佢有料,咁又可以多個客仔上門找佢諮詢!!:wahah ...

$1800蚊,可能都係得丁丁既料嘛~~~

mayyylai    發表於 17-11-8 17:44
hppa    發表於 17-11-8 17:35

mcl203 發表於 17-11-8 17:11
因為冇料  

AndrewHo_FB 發表於 17-11-8 16:59
> 隨機編號

It is just a random number printed on the top of the application form. I don't think the ...

隨機編號不等於random number printed on the top of the application form!

mcl203 發表於 17-11-8 17:11
妳地咁去唱人地, 唔係咁好喎!

正所謂: 斷人米路尤如殺人父母
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-11-8 17:41
妳地咁去唱人地, 唔係咁好喎!

正所謂: 斷人米路尤如殺人父母

我無咁意思喎,加時加錢可以詳細D分析啫,萬無一失嘛~~~
‹ 上一主題|下一主題