用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請教,如何部署參觀港大open day
樓主: chanyukyan
go

請教,如何部署參觀港大open day  

JustAParent 發表於 17-11-9 08:42
簡單D講, 頭兩年交英國海外生學費,尾兩年交香港學費。

我講緊港大DUAL DEG, 唔係出國交換喎。

retriever 發表於 17-11-9 10:06

哈哈,搭錯線。

我唔清楚工程學院點安排,但以商學院讀5年既dual degree為例, 最後一年就要self-financing。工程學院一樣啩 (估)。

回覆樓主:

請問港大ielm有咩睇法
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

retriever 發表於 17-11-9 10:06

請問。。。。什麼是dual degree programme. ?我20幾年前讀書無呢D野,謝謝

chun媽 發表於 17-11-9 17:42
請問。。。。什麼是dual degree programme. ?我20幾年前讀書無呢D野,謝謝

對我都係新野。即而家好多近狀元級讀 BBA/LAW,畢業會有兩個學位,不過好似第二個學位係全費,唔係UGC FUNDED。

retriever 發表於 17-11-9 17:50
對我都係新野。即而家好多近狀元級讀 BBA/LAW,畢業會有兩個學位,不過好似第二個學位係全費,唔係UGC FU ...

謝謝!即係同一時間,如讀4年就有兩個不同科目的的學位,是嗎?
同時修讀兩個科目,第二個科目是沒有資助,是嗎?
咁double degree呢?又指什麼?

chun媽 發表於 17-11-8 09:17
你指hku的computer engg? hku第一年的engg, 是沒有分stream,  是general, 第二年才再分stream,  發言人說2 ...
請問computer engg有乜出咯呢?