用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生3/11座談會
go

民生3/11座談會

有冇人報左但去唔到,可以轉讓比我嗎?

回覆樓主

勁快已經(emoji)️晒。聽左嘅家長可以係到share下嗎?

CXW 發表於 17-10-31 17:26
有冇人報左但去唔到,可以轉讓比我嗎?
我原本報咗兩個,不過我先生有事去唔到,多咗一張票,要點俾你?

回覆樓主:

如有家長有飛多,請pm 我,我想去但無哂位了

回覆樓主

請問有無家長去唔到會有多一張ticket?
我都報唔切,但好想去!

謝謝大家!

回覆 Queenie217 的帖子

Pm u

回覆樓主:

聽左,印象最深的係司儀係6個學生姐成,兩位k3,兩位小3 同兩位中三學生,中英文流利,強

我最後都去到,多謝JM幫手,我有去過SN座談會, compare SN用 5個K3小司儀用中英普講好耐同記好多稿,我印象仲深刻,但經過SN  interview後即對該校有d 失望,民生keep 到我嘅expectation

CXW 發表於 17-11-4 19:50
我最後都去到,多謝JM幫手,我有去過SN座談會, compare SN用 5個K3小司儀用中英普講好耐同記好多稿,我印 ...

唔知點解 睇完覺得小朋友有d慘
K3 就要咁背稿法。。
唔會係小朋友突然自願掛。

我最後都去到,多謝JM幫手,我有去過SN座談會, compare SN用 5個K3小司儀用中英普講好耐同記好多稿,我印 ...

Sorry .. SN is ?

回覆 sy512 的帖子

St. Nicholas

聽完民生簡介, 覺得係間好CHUR, 要家長一齊谷既學校, 淘弱留強, 即OUT 既學校

szeti 發表於 17-11-6 13:08
聽完民生簡介, 覺得係間好CHUR, 要家長一齊谷既學校, 淘弱留強, 即OUT 既學校

我攞唔到飛去聽,可唔可以講多少少?thanks

佢份問卷,見到都唔想填

apple1990    發表於 17-11-6 13:54

佢講出重點, 家長心態 "如諗住入到幼稚園, 就輕輕鬆鬆過3+ 6+6年," 是錯的. 要共同努力, 否則入到幼稚園過3年, 好易唔上到小學.   

我都有去munsang講座、亦有去SN 講座及interview. 我覺得SN interview安排得幾好,有個大playground俾小朋友玩同warm up, 但interview 時既問題確係有d簡單,好似每個小朋友也做到

回覆 cassidywong 的帖子

SN interview 我等左一個半小時,我就好不滿,見到好多老師好 fresh, 我做家長 interview, 爸爸陪小朋友 in, 佢話問嘅野好淺,我小朋友超快超額完成,但爸爸話另外同組小朋友其實好多都做不到或好慢

szeti 發表於 17-11-6 18:00
佢講出重點, 家長心態 "如諗住入到幼稚園, 就輕輕鬆鬆過3+ 6+6年," 是錯的. 要共同努力, 否則入到幼稚園過3 ...

睇黎都係一間谷的幼稚園

点會淘弱留強呢! 我見到係...弱既學校叫你out, 強既自己都走人

民生必定喺 谷