用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 嘉諾撒聖家書院 vs 聖傑靈女子中學
樓主: kimberlybaby
go

嘉諾撒聖家書院 vs 聖傑靈女子中學 [複製鏈接]

saikueny2k 發表於 18-1-6 23:48
校長講就係全IN 但實際上都有基本要求
事後問返 可能有同學主科係C 操行B+以下 有可能無得面試 面試當日有 ...

又估唔到聖家有咁多人報

我囡囡今年中三,但我印象當年報自行係全in?另當日我約略望過張list,應該大約in 200 人。因in 當日個個都係著校服,我眼見應該唔多非聖小生。

Freshment 發表於 18-1-7 01:05
又估唔到聖家有咁多人報

我囡囡今年中三,但我印象當年報自行係全in?另當日我約略望過張list ...

係丫!我女當年面試九成都係聖家小學既學生 其次係嘉諾撒既學生 心諗機會渺茫
我記得通告板上有六張List 有五張滿晒學生名 一張大約有五十個名單

回覆 edith208 的帖子

小女小六,正留意中學,這兩間8大差不多,想請教為何坊間排名聖家約band1C而St cat是bans1A?

elbar    發表於 18-11-4 18:56

Emilyeee 發表於 18-11-4 08:33
回覆 edith208 的帖子

小女小六,正留意中學,這兩間8大差不多,想請教為何坊間排名聖家約band1C而St cat ...

因為好多坊間排名都唔準,建議去佢地information day同睇佢地官方school report 以作了解。St Cat 唔會係1A。

回覆 beagoodman 的帖子

睇番過往st cat dse level 5%, 應該晤係1a中學就英文科成績,應該聖家俾st cat 好

beagoodman 發表於 18-11-4 09:00
因為好多坊間排名都唔準,建議去佢地information day同睇佢地官方school report 以作了解。St Cat 唔會係1 ...

因為好多坊間排名都唔準,建議去佢地information day同睇佢地官方school report 以作了解。St Cat 唔會係1A。

回覆 beagoodman 的帖子
依幾年st cat dse成績同同區直資匯基東(1b~c)差不多
‹ 上一主題|下一主題