用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: DengCK
go

del [複製鏈接]

千語mami 發表於 17-10-31 14:46
對呀,名幼競爭力一定比龍幼好,名幼學生最後手執新派直私offers 應該一定比龍幼學生多,但說到底,最終都 ...

很有道理,謝謝分享。

manbe 發表於 17-11-20 18:29
回覆 fluty 的帖子

坑真今年k3已不是直升

不是直升,但今年真小還是收了坑真幼90%的學生上小學,%比培正的85%還要高dd.

我是龍幼用家,我們學校也有不少學生考到神校呀!其實間間學校都只有少數學生考到神校,很多龍校已經是名校,而考入來我們小學的外來生,也不覺在學校特別勁,小朋友的競爭力好睇小朋友資質和家長的付出,個人意見其實龍幼的課程也不算淺,且著重啟發和增強小朋友自發讀書興趣,不會勁深加死谷,而且家長學生們也很勤力,因為大家都知小學課程深害怕追不上,所以讀書氣氛很好。

jane__411 發表於 17-11-22 03:31
我是龍幼用家,我們學校也有不少學生考到神校呀!其實間間學校都只有少數學生考到神校,很多龍校已 ...

可以透露轉走的通常去哪些學校?大約一班會有幾多人升其他小學?謝謝

回覆 lotteyi 的帖子

如果我考到龍幼,都會揀龍幼,
可惜IN完後,都覺得機會好微
無答岩老師問題,只叫有同老師交流一下

keep-calm 發表於 17-11-22 07:17
可以透露轉走的通常去哪些學校?大約一班會有幾多人升其他小學?謝謝
其實轉走的都會有唔同原因,如果是學校勸退或家長覺得不適合,基本上升K2已轉其他幼稚園,如升小一走的通常是考到神校男女拔和聖保羅男女,都會有家長因爲要交學費放棄學位,但我知只有一個,每班都有唔同,大約1-3個,基本上選擇了龍校,其實都應該buy學校先會放棄之前的幼稚園,因為都有很多來自名幼和repeat K1考入。

請問有冇人知民生學術成績點?

12345christy 發表於 17-11-24 19:15
請問有冇人知民生學術成績點?

我是過來人,小女由LH PN 後選MS繼續K1,可以俾些意見,作為參考:)
今年龍年,競爭激烈!我係民幼用家,都考到SFA.身邊好多SC, KV都冇offer! 我們絕對冇後悔選MS,因為父母及小朋友均可抱著輕鬆心情去interview,實在是非常難得!

Nyt1409 發表於 17-11-24 22:02
我是過來人,小女由LH PN 後選MS繼續K1,可以俾些意見,作為參考:)
今年龍年,競爭激烈!我係民幼用家,都 ...
May i know how will you choose between SFA and MS then?
‹ 上一主題|下一主題