用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙國際 KCIS 18/19 K1
樓主: bk-bb
go

蘇浙國際 KCIS 18/19 K1

戲子 發表於 17-11-19 10:20
我地係N無人士,都係收到pm offer.

Congrats,係咪表現好好。我仲要苦等(emoji)好大可能要寄望ESF, GSIS或者其他了(emoji)

各位pm班媽媽屋企係咪都係廣東話係母語?我好似無見到有am offer,唔知係咪全英文係母語既小朋友先係am

回覆 islychiang 的帖子

We got offered am and pm in our offer letter and the school asks us to indicate which session we would like in the acceptance form.

回覆 ani0614 的帖子

thanks and sounds this choice is not open to all

pat1668pat 發表於 17-11-19 10:58
Congrats,係咪表現好好。我仲要苦等(emoji)好大可能要寄望ESF, GSIS或者其他了(emoji)
...

其實我都唔知佢收生標準,我老公話阿女剩係係到砌LEGO, 同埋有將d公仔係到排隊,老師見到有表示讃賞,但老師無問阿女野,剩係走既時候問老公阿女有無英文名..that’s it

我個人見解,考個堆積木(我不能classify佢係lego),同時考到耐性,小肌肉,創意同分享,個堆cubic最多可以砌到一條長條型,又細,第一關可否砌得成已經過到小肌肉個關,之後個條積木要放啲小人上去扮火車就考創意,而一台8個積木係唔夠分就考分享,最後係完全15分鐘都對住呢堆積木完全考耐性,所以呢間係我見咁多間學校我覺得最厲害既,一樣玩具可以考咁多野

Congrats 有offer嘅mama👏🏻👏🏻
我諗我仔仔都冇乜希望有offer了,如果喺waiting list 也好,但求不是reject letter

islychiang 發表於 17-11-19 13:35
我個人見解,考個堆積木(我不能classify佢係lego),同時考到耐性,小肌肉,創意同分享,個堆cubic最多可以 ...

真係勁,我果件真係冇分享,完全自我表現,冇行(emoji)

回覆樓主:

no email received :(

pat1668pat 發表於 17-11-19 16:20
真係勁,我果件真係冇分享,完全自我表現,冇行(emoji)

唔止冇分享,仲搶人玩具 ,面試3間表現都唔理想,擔心冇學校收

aliya 發表於 17-11-19 20:59
唔止冇分享,仲搶人玩具 ,面試3間表現都唔理想,擔心冇學校收。
...
我仔仔都係冇分享仲撥積木,我覺得我仔仔機會不大。琴日交左另一間留位費,媽媽不用擔心,一定會有offer有書讀的,加油!

回覆樓主

係咪有offer先會咁早收到e-mail?入唔到既遲d先收到?

回覆樓主:

想問大家讀kcis 幼稚園考local 小學可行嗎?

Louisakitching 發表於 17-11-19 21:36
我仔仔都係冇分享仲撥積木,我覺得我仔仔機會不大。琴日交左另一間留位費,媽媽不用擔心,一定會有offer有 ...

我個仔直頭唔肯入課室!再waiting ....中

Ginhc 發表於 17-11-21 13:01
我個仔直頭唔肯入課室!再waiting ....中
再waiting interview?
我雖然知道仔仔表現不太好,但係都希望有奇蹟出現,日日都好忐忑等結果。

Louisakitching 發表於 17-11-21 19:16
我雖然知道仔仔表現不太好,但係都希望有奇蹟出現,日日都好忐忑等結果。
...

我當冇行了,有就當中六合彩
其實行IS仲有好多路可以走,不過呢間係平同近屋企
平常心繼續努力下個目標吧,仲有好多路要幫小朋友行

Louisakitching 發表於 17-11-21 19:16
...

我記得結果好似係聖誕之前會有