用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音小勁過優才真道聖馬加和港同!
樓主: waymon
go

音小勁過優才真道聖馬加和港同!  

dorothy8 發表於 17-10-16 08:05
聽個topic.已覺得好笑
這可能就是樓主出post的目的。

回覆樓主

請問何以見得?

Duffy814 發表於 17-10-16 08:12
這可能就是樓主出post的目的。

我都覺得。
昨晚已被音小洗版。

waymon 發表於 17-10-15 22:19
聽老師說
其實你連基本資料都未攞出嚟比較過, 就整出呢一個"結論", 真係唔知你想點?

做人做事, 不怕遇著豬隊友, 只怕遇著自為係神隊友既豬隊友

CACACAROL    發表於 17-10-18 17:56
Felix223    發表於 17-10-16 12:18
小Monkey    發表於 17-10-16 09:43
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

佢當人人都唔識搵料

樓主你太年輕了
曾幾何時...想當年 "明天會更好" 亦只把音小當水泡罷了

存感恩的心

晞晞爸b 發表於 17-10-16 10:18
樓主你太年輕了

公道一點講, 音中既DSE成績, 比不少由音小跳過去既直資龍校既中學部還要好, 至於到底比邊D好呢?

家長自己去瞭解吓吧!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

offer 又出咗咁耐, 大訂又未駛交住,  唔明做乜呢個時候出啲咁既 post.

waymon 發表於 17-10-15 22:50
好似幾好

中文 3以上 是 59.3%, 只比全港平均 的 54.4% 高少少。

即起碼 有40.7%學生達不到最低要求3322, 入不到8大??? 是嗎?

回覆樓主

樓主喺呢個時候出個帖,真係唔知幫音小定整古音小?

Felix223 發表於 17-10-16 12:21
樓主喺呢個時候出個帖,真係唔知幫音小定整古音小?
其實音小都幾慘...... 俾人當大眾水泡, 仲要俾人咁講

變咗"陰公"小學......

hkpapa852 發表於 17-10-16 12:41
其實音小都幾慘...... 俾人當大眾水泡, 仲要俾人咁講

變咗"陰公"小學......
係呀! 所以下年應該要遲D先舉行INTERVIEW,非誠勿擾!  

lovebb2 發表於 17-10-16 11:20
中文 3以上 是 59.3%, 只比全港平均 的 54.4% 高少少。

即起碼 有40.7%學生達不到最低要求3322, 入不到8 ...
世事都給你看透了

晞晞爸b 發表於 17-10-16 10:18
樓主你太年輕了
但佢好自豪有offer ga,嗱,冇其他意思ga,fans 唔好對號入座ar

ChocoMilk33 發表於 17-10-16 12:50
係呀! 所以下年應該要遲D先舉行INTERVIEW,非誠勿擾!
其實音小都好清楚自己係坊間定位, 但態度依舊不變, 某程度上可顯出佢地既風格

我信樓主係對音小有興趣的,不過他的回又真有些妙

PCMW 發表於 17-10-16 12:51
世事都給你看透了

之前中文 3以上是78.7%, 現在59.3%, 跌了幾乎20%, 不明白添

waymon 發表於 17-10-15 22:19
聽老師說

樓主,先不談公開試的成績,你列舉的三間學校,理念各不相同,各校家長對子女的期望、培訓方面亦不同。如你真正心儀音小,宜先認清自己的宗教信念、及子女是否真的喜歡音樂。

hkpapa852    發表於 17-10-16 13:20
天助自助者,  別再怨天尤人

hkpapa852 發表於 17-10-16 12:55
其實音小都好清楚自己係坊間定位, 但態度依舊不變, 某程度上可顯出佢地既風格
...

其實佢地擺明比家長熱身,作為大後備真係好好,傍偟中有安慰。不過,真心想讀的就有点難為了,因成日被稱大水泡

gwenstephen 發表於 17-10-16 13:24

其實佢地擺明比家長熱身,作為大後備真係好好,傍偟中 ...
作為大水泡,佢中學部可以做出嚟既成績,已經可以叫不少較佢更受歡迎既一條龍直資學校汗顏了!