用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有右人知聯絡Eva監護人資料
go

請問有右人知聯絡Eva監護人資料 [複製鏈接]

倫孰Eva監護人資料
   1    0    0    0

回覆樓主

佢成三個星期先回覆,有急事就C得。

Kmee@@ 發表於 17-10-14 15:56
佢成三個星期先回覆,有急事就C得。

有咁耐咩? 平時我電郵和 what’s app都好快覆 !

katrinafu 發表於 17-10-14 17:51

咁佢對你好囉,我最終搵大公司還比他們平。

Kmee@@ 發表於 17-10-14 18:30
咁佢對你好囉,我最終搵大公司還比他們平。

人夾人 ,最緊要找到一間配合到自己。

katrinafu 發表於 17-10-14 17:51

應同(emoji)(emoji)

我用左五年都好ok喎! 上年呀囝申請UCAS時除了問學校老師,Eve也給予建議添,義務做埋乘學顧問,對我family黎講,第二度揾唔到! 9月尾我同老公去左英國都有去探佢,須然呀囝已經已經Yr.1喇,但我一家都會同她keep住聯絡,日後呀囝在英國有些甚麼種種事情,我地仍然可以請教她麻

ning673 發表於 17-10-14 10:28
倫孰Eva監護人資料
Check pm please

yfchanMa 發表於 17-10-14 20:17
我用左五年都好ok喎! 上年呀囝申請UCAS時除了問學校老師,Eve也給予建議添,義務做埋乘學顧問,對我family ...
我用佢service一年,都ok,通常半小時內覆。曾經同阿囡一齊住過兩晚,覺得有D嘈,佢話可以執拾一個地方做study room,到5月阿囡去住真係有地方俾佢溫書,言而有信。另外我返嚟後曾經喺呢度講過食物較為失望,之後阿囡再去住亦話食物改善咗,即係佢會接受意見,同時有實質行動配合。

阿囡收到ICL interview 消息,佢仲主動話當日可以由宿舍車佢過去。

etoile 發表於 17-10-14 22:31
我用佢service一年,都ok,通常半小時內覆。曾經同阿囡一齊住過兩晚,覺得有D嘈,佢話可以執拾一個地方做st ...

那你女很好彩了!我們最初也在EK看到有關她的評語,所以用了一年她的service!  可能他的客人越來越多, 服務並不如EK上的comments,  很多時三個星期也未覆message, boarding house 又嘈又迫,書枱溫書都冇一張,common room 又大多是在補習的學生! 想搵host family, 佢又話冇暫時未有!再加上她的公司並未註冊.........坦白說,我絕不推薦她的服務,用了一年後怕怕就不再用了!

cheeful88 發表於 17-10-15 10:12
那你女很好彩了!我們最初也在EK看到有關她的評語,所以用了一年她的service!  可能他的客人越來越多, 服 ...
其實都有其他家長同我講過有唔滿意嘅地方。可能我囡已經係Y13,所以問題唔大。用佢之前我哋有去參觀過個宿舍先决定,用佢嘅其中一個主因係有中餐食,因為阿囡學校膳食太差!

etoile 發表於 17-10-16 17:02
其實都有其他家長同我講過有唔滿意嘅地方。可能我囡已經係Y13,所以問題唔大。用佢之前我哋有去參觀過個宿 ...

去年我都有去參觀過宿舍 ,當然宿舍不能與Host Family 相比 , 而且宿舍會較多學生 ,我也理解會比較嘈 , 對要安靜溫習學生,這宿舍真不太合適 。
我女這2-3年所有Half term 都會返香港,所以 我對她們宿舍要求都不是太高。  而平時我有問題 , email  and what’s app  都很快覆我,最耐都只是 第二天覆 , 所以在回覆上我是滿意的 。

katrinafu 發表於 17-10-16 17:13
去年我都有去參觀過宿舍 ,當然宿舍不能與Host Family 相比 , 而且宿舍會較多學生 ,我也理解會比較嘈 , ...
其實附近(行5 mins左右)有個library,我同阿囡講如果宿舍冇地方溫書就去嗰度溫。

katrinafu 發表於 17-10-16 17:13
去年我都有去參觀過宿舍 ,當然宿舍不能與Host Family 相比 , 而且宿舍會較多學生 ,我也理解會比較嘈 , ...
好奇問下、一場過到去、点解吾住下HOST FAMILY到? 吾係話英国人一定就係好、但既然選択了去英国、就不是尽量去溶入? 宿舎内的都是香港、中国人、台湾的、対嗎? 同声同気、小朋友就実開心、但又好似浪費左D. 好似如果我個仔女去北京読書、我一定会想仾住係北京人家庭到、講野都会地道D.幾年前都認識左EVA、EVA自己好似都係係英国読書的、当時覆野好快、人都down to earth、依家就吾知LA. 応該客人不少、同埋講広東話、方便吾想用英文溝通D父母。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 17-10-16 19:34
好奇問下、一場過到去、点解吾住下HOST FAMILY到? 吾係話英国人一定就係好、但既然選択了去英国、就不是 ...

年紀還輕,加上又想見她多一點 , 暫時Half term 都會返港 !

去年到現在 ,在Exeat 的日子雖學校宿舍開放,但我女都有去英國本土同學家 住 ,有時4日3夜,有時3日2夜 !

Mighty    發表於 17-10-17 15:16

Mighty 發表於 17-10-16 19:34
好奇問下、一場過到去、点解吾住下HOST FAMILY到? 吾係話英国人一定就係好、但既然選択了去英国、就不是 ...
因為佢搵5到host family 俾我,咪迫住去佢boarding house 囉!

cheeful88 發表於 17-10-17 20:29
因為佢搵5到host family 俾我,咪迫住去佢boarding house 囉!
原来如此。 因為我個個係未去英国之前就定左HOST FAMILY。 
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!
‹ 上一主題|下一主題