用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國寄宿學校舉辦的酒會和講座
go

英國寄宿學校舉辦的酒會和講座

你們有沒有參加過英國寄宿學校在香港酒店內舉辦的酒會和講座? 有沒有 dress code? Thanks

ricenoodle 發表於 17-10-12 13:02
你們有沒有參加過英國寄宿學校在香港酒店內舉辦的酒會和講座? 有沒有 dress code? Thanks
...

在那?有酒有肉

梁太2010    發表於 17-10-13 11:44

brother4 發表於 17-10-12 14:29
在那?有酒有肉?

今個星期六有個酒會在 Sheraton,唔知有乜野食喎!

brother4 發表於 17-10-12 14:29
在那?有酒有肉?

我見識少,有酒有肉咁正?XD

醒目開學勳章

ricenoodle 發表於 17-10-12 13:02
...

我參加過入讀學校的出發前酒會, smart causal就可以。如果你入讀果間是超級名校, 可能要比較formal

回覆樓主:

我去年參加過一間學校在灣仔萬麗海景酒店 的家長會 ,是給予新舊生家長與校長見面 ,每年都安排一次 。 我是去年6月突然決定阿女出去讀書, 也想考這間學校,碰巧有家長會 , 校長到香港 ,校長約我出席這個家長會見面 , 讓我了解完學校 ,然後再安排第2天面試 。

我記得衣著上都是端莊 便可,女兒都是穿普通扯布褲 恤衫 !

我記得電郵上是寫Finger Buffet  .

katrinafu 發表於 17-10-12 18:09
我去年參加過一間學校在灣仔萬麗海景酒店 的家長會 ,是給予新舊生家長與校長見面 ,每年都安排一次 。 我 ...

謝謝你!我只係諗住自己去睇下學校資料先,仲未報名呀!

ipadress 發表於 17-10-15 07:23
昨日有無去攞資料,覺得點? 其實點知邊到會有英國升學展/講座?
留意各大英國education agents, 英國文化協會、地鐵海報、報紙廣告.....週街都是,這兩三個星期都有啊!

ipadress 發表於 17-10-15 07:23
昨日有無去攞資料,覺得點? 其實點知邊到會有英國升學展/講座?

之前在學校網站留底 E-mail 和地址取 prospectus, 之後有來香港講座就通知我。