用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

圓玄幾時知結果? [複製鏈接]

上個星期完成第二次面試,有無人知圓玄幾時知結果?
   0    0    0    0

回覆樓主

10月13號

回覆樓主

星期五有result 了,好緊張(emoji)

有無話幾多點公佈結果?

回覆樓主:

有冇圓玄whatsapp group?

fatchoibaby 發表於 17-10-12 15:22
有冇圓玄whatsapp group?

同問

回覆 happy1113 的帖子

Received SMS

請問各位用家,圓玄小學多唔多活動要家長參與呢?會否提供學習支援?有註校社工嗎?老師會否轉換太快?老師是否有愛心和耐性嗎?希望得到多點資訊,更加了解這所學校,謝謝!

quinbb112 發表於 17-10-13 11:36
請問各位用家,圓玄小學多唔多活動要家長參與呢?會否提供學習支援?有註校社工嗎?老師會否轉換太快?老師 ...

每年都有一些活動邀請家長一齊參加例如哈佬喂,game day等等,比一般學校多少少但又冇幼稚園咁多, 其實都幾好可以入學校了解多d學校情況
學校有2位註校社工,學校對語文特別差嘅學生有特殊嘅堂比佢地上,補底呢d我諗間間學校都有嘅
老師流動性以直資來講唔算高,好多老師已教左好多年
我小朋友讀小一,佢好快適應又很喜歡圓玄嘅老師,課堂活動多上堂氣氛輕鬆,老師都係比較親切個種唔係好嚴肅,我地副班主任係外籍老師佢超nice,成日都主動幫助學生
最正係我地有咩問題可以電郵比老師,佢地都好快覆,而且老師定期會發資訊比我地提醒來緊嘅特別事項,家校溝通好足夠
整體上各方面都滿意,亦比我想像中嘅小一好

唔知多唔多收返同學嘅細佬妺呢、我細女出年會考!

quinbb112 發表於 17-10-13 11:36
請問各位用家,圓玄小學多唔多活動要家長參與呢?會否提供學習支援?有註校社工嗎?老師會否轉換太快?老師 ...

我小朋友高小啦,仍然好享受校園生活,有好多機會參加唔同既活動,學習體驗好豐富。當年我去聽簡介會,有樣野令我好深刻,就係一位上台分享既外藉已經教左好幾年,當時我覺得好難得,因為外藉向來唔愁揾工轉工,我假設團隊一定有其吸引力,令佢唔轉工(時至今日,尼位外籍係其中一位係學校11年既NET)。不過,話雖如此,直私校冇常額教師位,人手變動好平常。

現任校長係第三任,由2009至今,第一、二任既校長任期都好短,相信萬事起頭難,轉直資由保良接手,頭幾年應該好唔容易過渡,現任校長接手後,學校漸入佳境,管理層穩定多少都反映到辦學團體既實力(此情況當然唔係圓玄獨有,利申:我對保記辦學有偏好)

回覆 unit18 的帖子

今年有2千人考',听聞好多弟妹都收吾返

回覆 jaydenhazel 的帖子

去年都有唔少弟妹考唔到, 朋友細女求到開學前終於讀到, 個過程真係漫長

bobo_2014 發表於 17-10-14 00:11
回覆 jaydenhazel 的帖子

去年都有唔少弟妹考唔到, 朋友細女求到開學前終於讀到, 個過程真係漫長 ...

bobo你好,請問張校長有冇講過退休? 我覺得張校長做得好好

請問呢輪除rejected 外,有冇後補名單?

回覆 fatchoibaby 的帖子

我地都唔知佢幾時會退休, 佢年紀都唔細但仲好有魄力我都好鐘意佢, 佢對小朋友好親切, 如果可以我都想佢做到我小朋友畢業呀

unit18 發表於 17-10-14 20:48
請問呢輪除rejected 外,有冇後補名單?

‹ 上一主題|下一主題