用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Concord College 2018
go

Concord College 2018

小兒收到Offer ,有無家長同學仔係到讀書?
有事請教!!
Hong Hong Ma  :-)

咁快考左入學試?

回覆 jj100c 的帖子

暑假返來考Ukiset直接報考學校。不需考入學試

醒目開學勳章

honghong_ma 發表於 17-10-10 17:14
回覆 jj100c 的帖子

暑假返來考Ukiset直接報考學校。不需考入學試

考Six form通常要考準備入讀課目的卷, 只需要考Ukiset就簡單得多, 是否以英國學校成績報名? 網上看到學校是International School, Six form學生佔大多數, 而且來自東南亞

3b 發表於 17-10-10 17:29
考Six form通常要考準備入讀課目的卷, 只需要考Ukiset就簡單得多, 是否以英國學校成績報名? 網上看到學 ...

都有用英國成績報告名先,我相信佢也有問學校攞亞仔最新成績和資料。
因我仔現校老師有提過

honghong_ma 發表於 17-10-10 08:47
小兒收到Offer ,有無家長同學仔係到讀書?
有事請教!!

咁快收到 offer? 學校通知10月尾前要報 UKiset 成績

elvisgloria 發表於 17-10-12 22:46
咁快收到 offer? 學校通知10月尾前要報 UKiset 成績

早考嘛,我知有個sixth form 都同時間收到。另一個吾收。
你報幾年級?

honghong_ma 發表於 17-10-12 22:52
早考嘛,我知有個sixth form 都同時間收到。另一個吾收。
你報幾年級?

考 2018年 sixth form,今年8一9月報。你幾時報?

elvisgloria 發表於 17-10-12 23:19
考 2018年 sixth form,今年8一9月報。你幾時報?
8月尾考完出左成績,先報名。

我兒子也收到offer for Y10

請問有冇同學仔confirm 左今年9月開學?

回覆 honghong_ma 的帖子

我小兒入讀2018年9月YEAR 10

manman747 發表於 18-1-31 15:56

我小兒入讀2018年9月YEAR 10
你好,請問你買了機票嗎?
我仔入讀YEAR 12

訂了CX學生套票5套(3套仔仔,2套父母)

manman747 發表於 18-1-31 19:01

訂了CX學生套票5套(3套仔仔,2套父母)
我未買,應該係9月5日到學校?我驚買錯!你們會送仔仔去學校,我今次不去了。

係呀,我訂了5sep 當地早上時間到倫敦

回覆 manman747 的帖子

講錯左,係29Aug,我地早些到倫敦玩下先, 5sep才送他入學

manman747 發表於 18-2-2 20:15

係呀,我訂了5sep 當地早上時間到倫敦
你會用私人訊息嗎?我send 了訊息比你

請問你地由Shrewsbury station 点去Concord? Taxi?Bus549?

Iputa 發表於 18-2-6 00:14
請問你地由Shrewsbury station 点去Concord? Taxi?Bus549?
Hi 你好,我不太清楚,但用google map 睇都好似幾遠下,通常係咩call taxi? 可能要其他家長解答你。

請問你小朋友今年入幾年級?