用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 知唔知2nd interview之後,幾時有result?
樓主: hokk
go

知唔知2nd interview之後,幾時有result?

Aidan2016 發表於 17-10-11 21:34
請問你有無3rd in ?

newzw1117 發表於 17-10-11 21:53

Same here
希望無家長面試的也有機會啦!

回覆樓主

對呀

2nd in當日一個課室大約有16人
共有5個課室

以我所知當日只有三個session
最後係12:45

2nd in 總人數先係240人左右,3rd in 200人?
我覺得無可能囉

而且見家長要見校長或副校的話, 200人點兩日搞得掂?
一人30分鐘, 200人要100個鐘, 10個board都搞唔哂啦!

如果一人30分鐘, 校長副校各一個board, 一日見5個鐘, 咁應該會見到20個家庭。
如果係咁,我覺得似係想係marginal pass既candidate裡面再揀

回覆樓主

Second in唔係有800人咩?當日下午冇咩?
同埋唔會用30分鐘見一個家庭啦,最多10-15分鐘

haulun 發表於 17-10-12 12:12
共有5個課室
2ND IN 只有3個SESSIONS咁少?

回覆樓主

應該唔會播,9點開始,每45分鐘一節,起碼都5節啦,下午冇咩?

回覆 haulun 的帖子

2nd in 每節100人,總人數至少在600人以上。家長會面時間5-10分鐘一個差唔多啦。如果只是in marginal pass的學生,學校應該會講清楚,如果唔係好容易令家長產生誤會,我覺得學校應該唔會甘蠢。入唔到家長面試,估計下週公佈的結果應該是waiting,如果3rd in是150人,waiting的人還有希望入選,如果3rd in是200人就應該希望渺茫了,純屬個人判斷。

erichmlo 發表於 17-10-12 12:56

2nd in 每節100人,總人數至少在600人以上。家長會面時間5-10分鐘一個差唔多啦。如果 ...

我同意你講法,我係學校都應該會花時間見想收果批而唔係marginal果批

erichmlo 發表於 17-10-12 12:56

2nd in 每節100人,總人數至少在600人以上。家長會面時間5-10分鐘一個差唔多啦。如果 ...

我認同你的推斷呀,不過有人話老師講明係 200人入 150,所以機會好少了

haulun 發表於 17-10-12 12:12
共有5個課室
原來今日開5個課室,每15分鐘一組見,真係可能見200人