用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問怎樣改Expedia U.K. 機票
go

請問怎樣改Expedia U.K. 機票 [複製鏈接]

我一早幫啊仔訂了復活節長假Swiss Air 回來機票(寫明可以改),但是剛剛收到學校去柏林field trip通知,要早五天回學校。
昨晚打電話去Expedia UK 改機票; 搞了二十多分鈡,個CS 話要問上司,最後留下電話給他,但是他沒有覆。想請教大家一下怎辦?
   0    0    0    0

kykyma2000 發表於 17-9-28 16:28
我一早幫啊仔訂了復活節長假Swiss Air 回來機票(寫明可以改),但是剛剛收到學校去柏林field trip通知,要 ...
都係要直接聯絡expedia,因為旅行社出既機票係要由佢地更改,不過你都可以試下直接問航空公司,但好多時都唔會幫你更改,因為佢地係睇唔晒張飛既conditions.再打去啦,唔好等喇

cfs 發表於 17-9-28 18:11
都係要直接聯絡expedia,因為旅行社出既機票係要由佢地更改,不過你都可以試下直接問航空公司,但好多時都唔會 ...

昨晚再打等話語叫我等了又等二十分鈡,line busy 無真人接;
今早再試,等了二十多分鈡是機票不能改,而cancel 就衹可拿到99 磅tax ; 明明買票時話可以. Understand Travel Plan may change/ Cancel. 中伏了

kykyma2000 發表於 17-9-29 10:21
昨晚再打等話語叫我等了又等二十分鈡,line busy 無真人接;
今早再試,等了二十多分鈡是機票不能改,而ca ...
你有無當時個ticket conditions呀?copy出黎睇下.搵嬝上旅行社最煩就係要更改野,無野更改就好呀,佢地平啲麻,所以本地旅行社有本地既好處,因為打個電話已經有人跟.

回覆樓主:

咁機票?有冇留底要消費者委員會投訴

回覆樓主:

有冇買學生保,問吓有冇得賠?

brother4 發表於 17-9-29 10:53
有冇買學生保,問吓有冇得賠?

我6月時在Expedia UK 網上買538 pounds Condition 寫明衹是non-refundable, non- transferable.

Click 入去就寫
Understand travel plan may change/ cancel, 我read 完覚得可以改,唔唔係都唔打長途電話去改啦!

我覺得他們要check 成個鐘先知,就是無explicit indication; 口頭同個CS 投訴左

打算揼咗回程,自己另再買過回程算了

brother4 發表於 17-9-29 10:50
咁機票?有冇留底要消費者委員會投訴
咁又唔好咁快消委,睇清楚出飛時啲terms先

kykyma2000 發表於 17-9-29 11:44
我6月時在Expedia UK 網上買538 pounds Condition 寫明衹是non-refundable, non- transferable.

Click 入 ...
應該仲有講date change 既conditions架,,仲有無其他野寫呀?無理由得咁小既,ticket conditions include minimum and maximum stay, travel period, date change penalty , refund penalty, .......好多野架,再搵下.

回覆樓主:

消委有限佢地大公司D條例保障航空公司,苦主只呻吓。。。

kykyma2000 發表於 17-9-28 16:28
我一早幫啊仔訂了復活節長假Swiss Air 回來機票(寫明可以改),但是剛剛收到學校去柏林field trip通知,要 ...

有冇打香港Expedia ?你打去英國Expedia ?

其實旺季學生機票很渴市,可能是半年或一年前book,理論上可以改,但是實際上很難改。放棄本身的機票很容易,但如何求得他人的機票,就算加錢也不容易。航空公司也有難處。
‹ 上一主題|下一主題