用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Deleted
樓主: FATSHIT
go

Deleted   [複製鏈接]

bb630 發表於 17-9-29 09:23
回覆 Hellomimi112 的帖子

對呀!我仔玩的街團,好多小提琴升中都去DBS、 DGS。3x萬的琴,無論我仔係咩T我 ...
如果我個女好似你阿仔咁叻, 我雖然無錢, 但3X萬我一定買俾佢, 不過阿女無咁叻啫。有無得免息分期架?

little_yolky 發表於 18-1-15 17:20
如果我個女好似你阿仔咁叻, 我雖然無錢, 但3X萬我一定買俾佢, 不過阿女無咁叻啫。有無得免息分期架? :ilove ...
可能是good investment.  除時幾年後賣出有賺,若果冇唔見整爛的話

醒目開學勳章

Soundervolt 發表於 17-10-8 23:46
其實龍校包括DBSPD都會漸進方式喺不同年級放走B3學生,只係唔會喺升中時一刀切咁明顯啫,其實同直屬學校 ...
基本冇踢人走

根本唔需要踢人走, 自然會流失, 試諗下如果次次測驗考試都包艇, 個小朋友唔冇隱個大人都冇面, 唔好忘記入得去果D都是父母精心訓練、並曾經嬴在起跑線的

NeoMom 發表於 18-1-24 09:35
根本唔需要踢人走, 自然會流失, 試諗下如果次次測驗考試都包艇, 個小朋友唔冇隱個大人都冇面, 唔好忘記入得 ...
DBSPD上次睇到有個家長話4科只要有3科合格就可以升上DBS,呢個要求唔難囉。
‹ 上一主題|下一主題