用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 專家意見
go

專家意見

觀塘區佢揀雲泉,眼光認真獨到!
所謂專家的意見,凡夫俗子其實難以參透......

http://www.sundaykiss.com/專欄/趙榮德:精選全港小學88間/

醒目開學勳章 貢獻勳章

見解獨特... as always 啦~
恐龍家

B.B.BaBa 發表於 17-9-20 10:34
觀塘區的選擇真的很特別...有齊天主教、佛教、道教、聖公會和基督教。個個宗教團體都有,皆大歡喜

ChocoMilk33 發表於 17-9-20 12:31
觀塘區的選擇真的很特別...有齊天主教、佛教、道教、聖公會和基督教。個個宗教團體都有,皆大歡喜 ...
比你睇穿晒

ChocoMilk33    發表於 17-9-20 12:51

B.B.BaBa 發表於 17-9-20 10:34
我諗大家應該明白,點解佢升唔到上去做LS校長了吧!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-9-20 13:13
我諗大家應該明白,點解佢升唔到上去做LS校長了吧!

仲要到今日都係揹住前副校title先吸到客, 即係都冇乜更大成就!咁好多冇做功課既家長唔知咁多咪繼續追捧囉,收咗山埃貼士都冇仇報啦!