用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有IB Program 學校
go

有IB Program 學校

想請教大家,上網搵左九龍區IB Program 學校,但唔知邊間好,希望問問大家比小小意見,謝謝!

Kingston International School
Kowloon Junior School
Think International School
ESF

回覆樓主

快點報名先講啦

Radiomama 發表於 17-9-19 19:08
快點報名先講啦

我BB6個月大,只係剛開始了解,再睇下應該讀邊間Playgroup, 我估應該有時間,不過部分出名Playgroup 就真係遲左,報唔到

JChee 發表於 17-9-19 19:37
我BB6個月大,只係剛開始了解,再睇下應該讀邊間Playgroup, 我估應該有時間,不過部分出名Playgroup 就真 ...

慢慢爬文啦

回覆樓主:

啟思小學會考慮嗎?

JChee 發表於 17-9-19 15:48
想請教大家,上網搵左九龍區IB Program 學校,但唔知邊間好,希望問問大家比小小意見,謝謝!

Kingston In ...

Kowloon Junior 是 ESF school。
你要自己去了解一下各學校情況,每個人都有不同要求,我覺得好但可能未必適合你。
去問下幾時有 open day ,有 admission talk ,親身參觀再比較。

JChee 發表於 17-9-19 19:37
我BB6個月大,只係剛開始了解,再睇下應該讀邊間Playgroup, 我估應該有時間,不過部分出名Playgroup 就真 ...

hi 我都想為我既bb準備好 請問有咩playgroup值得報?