用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ESF Playgroup
go

ESF Playgroup

想請教下大家,爬文大家說ESL差,係咪真係甘差?

之前join果beacon hill 和KJS的playgroup, 實在不太好。每part環節也很短,老師花時間在說明這個環節幫助小朋友什麼什麼,但實際太短太快,覺得沒什麼幫助。story time本書未拎起已經夠鐘擺番。而且幼兒設施不足,檯凳也不是比幼兒的。可能因為本身是小學關係。但朋友join唔記得東涌/青衣幼稚園果邊話OK,可能本身幼稚園開的就OK。

maomaofafa 發表於 17-9-18 15:02
之前join果beacon hill 和KJS的playgroup, 實在不太好。每part環節也很短,老師花時間在說明這個環節幫助小 ...

BHS playgroup 老師會提醒小朋友不要碰課室內的設施,我覺得小朋友會有少少失望點解冇得玩呢? (同埋小朋友好其都係天性)

視乎你join playgroup 嘅目的,我覺得氣氛係開心嘅,我遇過嘅老師有心對小朋友,無論小朋友係聽話定係慢熱嘅。

如果揀ESF 幼稚園上課嘅地點,有messy play 同多D artwork 做。喺小學上堂我記得唔係堂堂有 messy play.

回覆樓主

我覺得OK呀,揀返幼稚園或灣仔campus 會好啲  

回覆樓主

多謝大家意見,係到學到好多野(emoji)(emoji)我地本身選灣仔campus, 依家聽完放心D,希望0k啦!