用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢同培僑,係咪同一banding?
樓主: essenakong
go

禮賢同培僑,係咪同一banding?

assado 發表於 17-9-19 18:25
冇1B, 最多是1c, 嚴格是2a, 因為各人banding 不同。

當年收返來的學生可能未必是band 1或有其他band 1中學咁好,但DSE 都考到咁好成績,增值率高,都好值得欣賞吖

Monchhichi926 發表於 17-9-20 07:00
當年收返來的學生可能未必是band 1或有其他band 1中學咁好,但DSE 都考到咁好成績,增值率高,都好值得欣 ...

係, 我見 PKC DSE 成績, 一年比一年好。

回覆樓主:

睇得出PKC 個吳校長係做到野,拔尖補底,乜都做齊,今年幫1x個同學入左北大清華果d學校。雖然北大清華唔係我杯茶,但如果有呢個機會我覺得值得一試,因為真係好難得(相信唔係其他學校dse 廿令分嘅人就可以做到)。我都想知除左PKC仲有邊間學校(最好係b1a)可以做到咁全面嘅升學輔導。

teambuilder 發表於 17-9-20 08:29
睇得出PKC 個吳校長係做到野,拔尖補底,乜都做齊,今年幫1x個同學入左北大清華果d學校。雖然北大清華唔係 ...

即係通過jupas 入本地資助學位課程有57%再加1x人入國內一線大學,學校有透露往外國升學的資料如人數和大學名嗎?Thanks