用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 自修生or在校生好? 求救!
go

自修生or在校生好? 求救! [複製鏈接]

大家好,話咁快又到DSE報名嘅時間喇
然而對小妺黎講問題就黎喇 先講吓小妺嘅背景先啦
小妺依家讀緊夜校,準備考2018DSE5科
咁個問題就係 以自修生名義報考好定以學校名義報考好呢?
自修生可以唔洗做SBA全憑DSE成績但係一戰定生死
而以學校名義考就要做SBA 但係SBA都佔成20%影響好多 不過就晒時間 怕SBA成績唔好影響成績
大家可唔可以俾吓意見小妺咁呢?行過路過嘅都分享吓意見啦~ 感謝
   0    0    0    0
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

我女有同學以自修生名義再報考幾科成功入了大學.
SBA就不清楚了.

回覆樓主:

朋友孩子用自修生入副學士,佢話難因英語授課

brother4 發表於 17-9-14 12:40
朋友孩子用自修生入副學士,佢話難因英語授課
如果由中交中學上是比較難的, 多看一些英文節目及報紙.

moon88 發表於 17-9-15 11:23
如果由中交中學上是比較難的, 多看一些英文節目及報紙.

朋友孩子大了,不聽老人言

好难决定,我知通识可造返之前的题目,再 改些。
‹ 上一主題|下一主題