用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 藍田聖保祿 vs 聖傑靈
樓主: wylee815
go

藍田聖保祿 vs 聖傑靈   [複製鏈接]

BBKDWLAM 發表於 17-9-27 09:45
叩門好講“關係”,總之派位個朝,信已準備好(當然早一日已準備,好多小學校長每年只打兩三張人情牌,打得 ...

錯發

TLHE 發表於 17-9-27 13:33
回覆 BBKDWLAM 的帖子

亦有可能学校之前師兄姐表現欠佳,令学妹们之後投考也令学校冇信心。我們学校也有類 ...

我估未至於同時兩間都突然有牙齒印的,因從前一直都有幾個人入,不過近年真係少人㨂咗,因為出東區交通都好方便。應該係個女仔問題,可能係好驚見人,唔敢出聲,又唔夠禮貌。

TLHE 發表於 17-9-27 13:59
回覆 bb鼠 的帖子

30% b1 率,级10以內也是b1A呀!師兄姐会回校探老師,所以老師應該都打探到的

因為我地有聯繫b1中學呀,前年考一半都入到,因為我地最多人入聯擊2x個,所以呢個頭30屬b1都唔知准唔准
上年開學家長會班主任話跟據佢過往經驗,級十內都有考藍保同聖貓,都有幾個入到,建議我女試下

BBKDWLAM 發表於 17-9-27 14:09
我估未至於同時兩間都突然有牙齒印的,因從前一直都有幾個人入,不過近年真係少人㨂咗,因為出東區交通都 ...

除非串串貢先會唔掂掛?另外我諗如果見操行唔好但成績好亦有可能

回覆 bb鼠 的帖子

如果唔肯定banding, 可以考直資SPCC, DGS, HY咁試下水温,有得interview就肯定b1A啦掛!

TLHE 發表於 17-9-27 14:44
回覆 bb鼠 的帖子

如果唔肯定banding, 可以考直資SPCC, DGS, HY咁試下水温,有得interview就肯定b1A啦掛! ...

bb鼠 發表於 17-9-25 10:49
佢媽想佢入女拔,佢老豆話驚佢太辛苦,咁呢間又近屋企,最後入咗呢間

同我一樣,我以前係兆強級頭三,校長係都想我去女拔試,我阿媽因為貪近,幫我揀呢間。真係

回覆樓主

咁我真的不知自量,小女九龍私小三寶級40仲打算自行㨂,家住東九龍,原來人地收級頭幾名。看來要派位入,博得過用自己屋企網,唔用學校網?

Felix223 發表於 17-9-21 23:48
兩間係觀塘區B1女生首選,印象中,N年前藍田聖保祿應該比聖傑靈更難入,相信現在都差不多。

...
St. Paul 係難入。。。
想當年,家姐入到 st.paul  好叻架那。。。

跟住 F.5 轉左去我個間。。

出左來之後,家姐話 St. paul 好大壓力。 好多 成績吾好的,都有欺凌情況。。。

其實都好慘。。。。。

Felix223    發表於 17-10-18 16:23
‹ 上一主題|下一主題