用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國手機電話咭
go

英國手機電話咭 [複製鏈接]

英國手機電話plan邊間平,我喺英國超市買左張3嘅10鎊電話上網儲值卡,但好快用完冇$,有冇D月費計劃有無限上網,因為學校wifi很弱。
   1    0    0    0

jj100c 發表於 17-9-2 06:12
英國手機電話plan邊間平,我喺英國超市買左張3嘅10鎊電話上網儲值卡,但好快用完冇$,有冇D月費計劃有無限 ...

我女用3月費plan, unlimited data, 收得不錯,2015 開始,£17/ month, 但新plan 價錢加左,你要去門市問!但要有英國地址及信用卡做autopay, 我女末夠18,要用我名出俾佢用,而地址就用佢學校!

jj100c 發表於 17-9-2 06:12
英國手機電話plan邊間平,我喺英國超市買左張3嘅10鎊電話上網儲值卡,但好快用完冇$,有冇D月費計劃有無限 ...

阿細話3既無限上網加左價,約£30-35一個月。

亮燈 發表於 17-9-2 08:37
阿細話3既無限上網加左價,約£30-35一個月。

嘩,乜加左咁多,咁我仲用舊價真系超值!

DKmum 發表於 17-9-2 08:43

實際就唔清楚,佢用緊£20有12G。我都覺得貴。

回覆樓主

我仔用giffgaff 無限plan GPB 20,每個月幇佢增値
Hong Hong Ma  :-)

醒目開學勳章

DKmum 發表於 17-9-2 08:43

之前無限上網£25/月, 依家要£35/月, 我叫阿仔控制下數據用量,試用£25/30GB/月

honghong_ma 發表於 17-9-2 08:57
我仔用giffgaff 無限plan GPB 20,每個月幇佢增値

阿細話呢間既訊號係佢學校唔太強,所以都係用3。

亮燈 發表於 17-9-2 09:06
阿細話呢間既訊號係佢學校唔太強,所以都係用3。

同阿囡一樣,學校收得唔好,所以轉用3!

回覆 DKmum 的帖子

我叫朋友幇我由英國帶回Giffgaff SIM cards 聼闻可以在香港的top up?一落英國就可以用, 對嗎?

亞女用top up 但來左10日已用完10鎊,佢話都唔知喺咪冇off data用wifi,所以如果訊號差就用左data都唔知!
聽朋友話3返到香港都可以照用埋D數據,不用漫遊,你哋有冇試過?

Mumdk 發表於 17-9-2 14:07

我叫朋友幇我由英國帶回Giffgaff SIM cards 聼闻可以在香港的top up?一落英國就可以用 ...
I dont know about Giffgaff but I used EE.  Once you have the number, you can create an account over the internet and top it up no matter where you are.  I am sure Giffgaff has similar function.
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

Mumdk 發表於 17-9-2 14:07

我叫朋友幇我由英國帶回Giffgaff SIM cards 聼闻可以在香港的top up?一落英國就可以用 ...

giffgaff 係香港可以網上用 paypal top up。

回覆 humble123 的帖子

Thank you

jj100c 發表於 17-9-2 14:36
亞女用top up 但來左10日已用完10鎊,佢話都唔知喺咪冇off data用wifi,所以如果訊號差就用左data都唔知!
...

試過,但龜速,最後轉番用香港plan!

第一年去,少當地朋友聯絡,用Top up 還可以。之後多咗同學,電話上網用top up 已經貴好多,便要改月費plan。Top up 其實很快用完。

今日終於出倫敦3出左張30G,每月18鎊嘅sim,仲話放假返香港打電話返英國都唔洗錢,又可以在香港照上網都得。速度好快。

唔該曬大家指點!

jj100c 發表於 17-9-3 03:40
今日終於出倫敦3出左張30G,每月18鎊嘅sim,仲話放假返香港打電話返英國都唔洗錢,又可以在香港照上網都得。 ...
請問這個30G,每月18鎊嘅sim, 是否要有英國地址登記的信用卡才可開plan呢?

回覆 lamb2003 的帖子

夠18歲可用自己的debit card登記。
‹ 上一主題|下一主題