用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛Campbell college belfast
樓主: Belfastmummy
go

北愛Campbell college belfast  

亮燈 發表於 18-12-27 21:41
阿細未知,等佢自己決定!

Year 11 要讀幾多科?他們一年回港多少次?如果不回港,住那裡?約多少錢一天?
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

delfin 發表於 18-12-27 21:43
Year 11 要讀幾多科?他們一年回港多少次?如果不回港,住那裡?約多少錢一天?
...

由六科至十科不等。
阿細一年返兩次,其他同學就三次,有啲可能Term break都返。
如果唔返就去guardian 度住,太約£3X一日。

亮燈 發表於 18-12-27 21:46
由六科至十科不等。
阿細一年返兩次,其他同學就三次,有啲可能Term break都返。
如果唔返就去guardian 度 ...

Campbell 收了我仔仔!但我想問住宿舍有1/3 是香港及中國人,他們會否不停講中文及打機?

delfin 發表於 19-1-2 17:23
Campbell 收了我仔仔!但我想問住宿舍有1/3 是香港及中國人,他們會否不停講中文及打機?
...

咁就要睇令公子既諗法喇!佢可以主動結交外國同學的話,應該冇問題既!但如果相反,咁就會好似你所講既情況出現。

delfin 發表於 19-1-2 17:23
...

但全校學生仲有成1000多外國人喎, 大把時候講英文。

Belfastmummy 發表於 19-1-3 05:46
但全校學生仲有成1000多外國人喎, 大把時候講英文。

想問問校風如何?班size?及老師如何?

delfin 發表於 19-1-3 06:48
想問問校風如何?班size?及老師如何?

學校成績只是中等,我兩兒子讀得開心因為多活動多旅行。校園設施計學費非常便宜
每班大約20~24人。

回覆樓主

想問下各位,如果我4月帶小朋友過Belfast,然後7月暑假返香港,9月開學又再一齊返Belfast!

機票應該點買先最低呢?

4月應該買單程香港去Belfast?
7月買Belfast 返香港來回?

zroegg 發表於 19-1-3 17:13
想問下各位,如果我4月帶小朋友過Belfast,然後7月暑假返香港,9月開學又再一齊返Belfast!

機票應該點買先 ...

其實單程唔平架!除非小朋友之後都買倒頭啦!如果只係兩程,都係買普通來回啦!